Çin: Bu Amerika'yı yeniden güçlü yapmaz

Çin Halk Kurtuluş Ordusu'nun dergisinde ABD'nin askeri harcamalarını artırması ele alındı ve bazı eleştiriler yapıldı.

Çin: Bu Amerika'yı yeniden güçlü yapmaz
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
21 Haziran 2018 Perşembe 17:10

Çin ordusuna bağlı Askeri Bilimler Akademisi Savaş Çalışmaları bölümünden Li Şiang tarafından yazılan makalede, ABD Başkanı Donald Trump'ın göreve geldikten bir süre sonra ‘Amerika'yı yeniden güçlü yap' şiarıyla imzaladığı "ABD Silahlı Kuvvetlerini Yeniden İnşa Etme" başlıklı başkanlık memorandumu hatırlatıldı ve "Ancak, ‘hedeflenen şey gerçeklikten ziyade çok daha ideal'. ABD silahlı kuvvetleri Trump'ın beklentilerini karşılayamadı. Gemi çarpışmaları, uyuşturucu suiistimalleri ve tecavüz gibi skandallar tekrar tekrar meydana geldi" ifadeleri kullanıldı.

Makalede sözü edilen skandallar ve kazalar arasında, ABD Donanması'na ait USS Fitzgerald (DDG-62) ve USS John S. McCain (DDG-56) gemilerinin geçen yıl karıştığı kazalar sonucunda toplamda 17 subay ve askerin ölümü ve ABD'nin Wyoming'de bulunan yüksek güvenlikli üssündeki askerlerin adlarının karıştığı uyuşturucu skandalları hatırlatıldı.

"Bu Amerika'yı yeniden güçlü yapmaz"

"Daha da kötüsü, denizaşırı ülkelerde bulunan ABD askerleri yerel halk gözündeki popülerliğini kaybediyor" denilen makalede, RAND Corporation tarafından yapılan araştırmanın sonuçlarına yer verildi. Araştırmaya göre, geçtiğimiz 10 yıl içinde, denizaşırı ülkelerde bulunan ABD askeri birliklerine yönelik saldırılar yüzde 15 oranında arttı. Bu rakam Ortadoğu ve Afrika için yüzde 20 civarındaydı. Bu rakamlara göre, denizaşırı ülkelerde bulunan ABD askerlerine yönelik saldırılar son 10 yıl içerisinde her 15 günde bir arttı.

Trump'ın son bir yıl içerisinde aldığı ekonomik, askeri ve siyasi kararların ABD'nin gücünü ve liderliğini tahrip ettiği bildirildi ve "Günümüzde dünyanın dört bir yanındaki insanların beklentisi güvenlik ve istikrardır. İnsanların genel eğilimi işbirliği ve ‘kazan-kazan' politikaları yönündedir. ABD, savunma harcamalarına daha fazla yatırım yaparak ‘kendisini yeniden güçlü' yapamaz" denildi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar