ABD Başkanı Trump'tan İran açıklaması: ABD nükleer anlaşmadan çekildi

ABD Başkanı Donald Trump, "İran'ın nükleer bombasını bu kokuşmuş anlaşmayla önleyemeyiz. İran'la yapılan anlaşmadan çekiliyorum. 2015'te askıya alınan İran yaptırımları yeniden uygulanacak." şeklinde konuştu.

ABD Başkanı Trump'tan İran açıklaması: ABD nükleer anlaşmadan çekildi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
8 Mayıs 2018 Salı 17:10

ABD Başkanı Donald Trump, "İran terör örgütlerine destek vermektedir. İran terörün devlet sponsorudur. İran, Hizbullah, Hamas, Taliban ve El Kaide'nin destekçisidir. İran'la olan nükleer anlaşma İran'ın uranyum zenginleştirmesini sağladı. Bu anlaşma utanç vericidir. Bu tek taraflı bir anlaşmadır. Nükleer anlaşmaya izin verirsem Ortadoğu'da silahlanma yaşanacak. Bu anlaşma İran'ın bölgedeki amaçlarını engellemedi. İran'ın nükleer bombasını bu kokuşmuş anlaşmayla önleyemeyiz. İran'la yapılan anlaşmadan çekiliyorum. 2015'te askıya alınan İran yaptırımları yeniden uygulanacak." açıklamasında bulundu.

TRUMP MACRON İLE GÖRÜŞTÜ

ABD Başkanı Trump Fransa Cumhurbaşkanı Macron'la telefonda görüştü. Trump telefon görüşmesinde Macron'a İran'la nükleer anlaşmadan çekileceğini söyledi.

Fransa'dan yalanlama

Bunun üzerine ise Fransa'dan son dakika açıklaması geldi. Fransa'dan gelen açıklamada, ABD Başkanı Trump'ın görüşmede nükleer anlaşma konusunda bilgi vermediği ifade edildi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar