Bin Ladin’i öldüren asker konuştu: Hayatımda yaptığım en kötü şey

Terör örgütü El Kaide’nin lideri Usame Bin Ladin’i öldüren asker açıklamalarda bulundu. Ladin’i öldüren tim içinde yer alan Robert O'Neill bu olayın hayatında yaptığı en kötü şey olduğunu belirtti.

Bin Ladin’i öldüren asker konuştu: Hayatımda yaptığım en kötü şey
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:56
14 Eylül 2018 Cuma 15:49

El Kaide’nin lideri olan ve 11 Eylül saldırılarını gerçekleştiren Usame Bin Ladin ABD’nin yaptığı operasyonla öldürülmüştü. Operasyonda yer alan ABD donanmasından emekli deniz subayı Robert O'Neill New York’ta katıldığı bir programda yapılan operasyon hakkında konuştu.

42 yaşındaki emekli subay, operasyon sırasında Bin Ladin'in iki yaşındaki oğlunu, babasının cesedinin yanında gördükten sonra bunun farkına vardığını söyledi.

“Savaşı bombalarla değil eğitimle kazanabiliriz”

O’Neill, "Ben de bir babayım ve bu zavallı çocuğun bununla hiçbir ilgisi olmadığını düşünüyorum. Bunun bitmediğini fark ettim ve kimsenin böyle şeyler yaşamamasını umuyorum. Bu savaşı mermi ve bombalarla değil, eğitimle kazanabiliriz. Ortada güvenliğimizi zayıflatan bir ideoloji var" açıklamasında bulundu.

O'Neill, "Oğlum ve ben ne yapıyorsak aynı şeyleri yapmaya devam edeceğiz. Evimizdekiler, köpeklerimiz, silahlarımızı, güvenli bir alanımız var. Bu şekilde yaşamaktan utanç duyuyoruz. Bundan korkmuyoruz, sadece bilmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

O'Neill, Bin Ladin'in ölümüyle sonuçlanan operasyona katılan eski meslektaşlarından bazılarının ABD Donanması'ndan emekli olup, yazar olarak çalışmaya başladıklarını ve motivasyon konuşmaları yaptıklarını iddia etti.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

hasan En beğenilen yorum
vicdansız merhametsiz imansız mahluklara lanet olsun