Yeni Zelanda teröristinin azlettiği avukat: Akıl sağlığı yerinde pişman da değil

Yeni Zelanda’da Cuma namazı sırasında 50 kişiyi öldüren Brenton Tarrant, mahkemenin kendisine tahsis ettiği avukatı azletti. Brenton Tarrant’ı azlettiği avukatı Richard Peters ise "Akıl sağlığı gayet yerinde ve hiç pişman değil" dedi

Yeni Zelanda teröristinin azlettiği avukat: Akıl sağlığı yerinde pişman da değil
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
19 Mart 2019 Salı 08:43

Yeni Zelanda’da meydana gelen saldırıda 50 kişi hayatını kaybetmişti. Bu saldırıyı gerçekleştiren Brenton Tarrant gözaltına alındı. İlk duruşmaya Tarrant ile birlikte çıkan eski avukatı Richard Peters, 5 Nisan'da yeniden mahkemeye çıkarılması beklenen 28 yaşındaki Tarrant'ın akli dengesinin yerinde olduğuna inandığını söyledi.

"Hiçbir pişmanlık belirtisi göstermiyor”

İngiliz basın organı BBC'nin haberine göre Richard Peters, zanlının talebi üzerine görevine son verildiğini söyledi. Peters, "Tarrant'ın aşırı görüşleri dışında zihin sağlığında bir sorun yok gibi görünüyor. Hiçbir pişmanlık belirtisi göstermiyor" dedi. Avukat Peters, Tarrant'ın duruşmayı görüşlerini duyurmak için bir fırsat olarak kullanmak isteyebileceğini de söyledi.

“Ayasofya’yı minarelerden kurtaracağım”

Tarrrant internette yayımladığı 74 sayfalık "manifestosunda" amacının, "Avrupa topraklarındaki göçü azaltmak olduğunu" da belirtmişti. ABD Başkanı Donald Trump'ı da, "Ortak dava ve yeni beyaz kimliğinin sembolü" diye nitelendirmiş. Türkiye’de Ayosofya’yı minarelerden kurtaracağını ve İstanbul’u tekrar Konstantinopolis yapacağını söylemişti.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar