Afgan hükümetiyle Taliban Rusya'da bir araya gelecek

Rus Dışişlerinden, Afganistan Devlet Başkanı Gani’nin, Moskova’da düzenlenecek ve Taliban’ı temsil edecek bir heyetin de katılacağı barış görüşmelerine kendi temsilcilerini göndermeyi kabul ettiği açıklaması geldi.

Afgan hükümetiyle Taliban Rusya'da bir araya gelecek
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:58
3 Kasım 2018 Cumartesi 20:01

Rus Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı yazılı açıklamada, 9 Kasım'da Moskova'da düzenleneceği kesinleşen barış görüşmeleri için, "Bu, Taliban'ın Doha'daki siyasi bürosundan bir heyetin katılacağı ilk üst düzey uluslararası toplantı olacak" denildi.

Rusya Dışişleri ayrıca, Hindistan, İran, Pakistan, Çin, ABD ve eski Sovyet cumhuriyetleri Türkmenistan ve Kazakistan'ın da dahil olduğu pek çok ülkenin temsilcilerinin de görüşmeye davet edildiğini duyurdu.

Görüşmenin açılışını Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un yapacağı kaydedilen açıklamada ayrıca, "Rus tarafı, Afganistan'da siyasal çözümden başka bir ihtimal olmadığı şeklindeki posizyonunu teyit eder" vurgusu da yapıldı.
Rusya ağustos ayında barış görüşmeleri düzenlenmesini önermiş ve 12 ülkeyle Taliban temsilcilerini bir sonraki ay Moskova'da toplanmaya davet etmişti. Fakat Afgan hükümeti görüşmeye yanaşmamıştı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar