ABD'den Türkiye ve Suriye açıklaması

ABD Savunma Bakanı Mike Esper, Türkiye'nin Suriye'ye yönelik olası bir operasyonunu kabul edilemez olarak tanımladı

ABD'den Türkiye ve Suriye açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:04
6 Ağustos 2019 Salı 11:25

ABD Savunma Bakanı Mike Esper, Türkiye'nin Kuzey Suriye'ye yönelik herhangi bir operasyonunun kabul edilemez olduğunu söyledi.

Esper ayrıca ABD'nin tek taraflı bir harekata engel olacağını ancak Ankara'yla bir anlaşma yapmak konusunda umutlu olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat'ın doğusuna yönelik bir operasyon yapılabileceğini söylemiş ve bu konuda hem ABD'ye hem de Rusya'ya bilgi verildiği ifade edilmişti. 

Türkiye'nin Suriye ile olan sınırında, Fırat Nehri ile Irak arasında kalan bölümde bir güvenli bölge oluşturulması için Ankara ile Washington arasındaki görüşmeler ise devam ediyor. ABD destekli terör örgütü YPG'nin kontrolünde olan topraklarda oluşturulacak olan güvenli bölge için Milli Savunma Bakanlığı yetkilileriyle ABD'li askeri yetkililer arasında iki gündür müzakereler yapılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fırat'ın doğusuna gireceğiz" demişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Suriye'deki tehditlerden ülkemizi korurken, 'Afrin'e girmeyin' diye bize gözdağı vermeye çalıştı. Biz Afrin'e girdik, Celabrus'a girdik. Şimdi de Fırat'ın doğusuna gireceğiz. Biz bunu Rusya ve Amerika ile paylaştık. Kılıçdaroğlu S-400 sürecinde alenen karşı tarafın yanındaydı. Taciz atışları devam ederken biz sessiz kalamayız. Biz bir yere kadar sabır ederiz. O sabrın sonu var." vurgusunu yapmıştı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar