ABD'de yeniden Cemal Kaşıkçı açıklamasında bulundu.

Orta Doğu turu kapsamında Katar'ı ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Suudi Arabistan konsolosluğunda öldürülen Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili açıklamada bulundu.

ABD'de yeniden Cemal Kaşıkçı açıklamasında bulundu.
Son Güncelleme: 16 Ekim 2019 Çarşamba 09:48
13 Ocak 2019 Pazar 14:40

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Cemal Kaşıkçı cinayetinin açığa kavuşması konusunda Suudi Arabistan ve Veliaht Prens ile görüşmelerini sürdüreceğini açıkladı.

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda 2 Ekim'de öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı davasında, 5'i idam istemiyle olmak üzere 11 sanığın yargılanmasına bugün Suudi Arabistan'da başlanmıştı.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, cinayetin ardından eleştirilerin odağı olmuştu.

 

 

 

Suudi Arabistan'da yargılanan 5 zanlının idamı istenmişti

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan Suudi Arabistan başsavcılığı açıklamasına göre, Kaşıkçı cinayeti davasında yargılanan 11 sanık, bugün Riyad'da avukatlarıyla birlikte  hakim karşısına çıktı.

Açıklamada, sanıkların, iddianameyi dinlemelerinin ardından, mahkeme heyetinden iddianameyi istediği ve savunma yapabilmek için süre talep ettiği belirtildi. Açıklamada, mahkemenin gerekli soruşturmayı sürdürmesi için duruşmayı ileri bir tarihe ertelediği aktarıldı. 

Başsavcılığın açıklamasında, beş sanık için istenen idam talebi de dahil mahkemeden, 11 sanık hakkında "Şeriat yasalarının gereğinin uygulanmasını talep ettiği" bilgisi yer aldı.

Açıklamada ayrıca, başsavcılığın Türkiye'deki başsavcılığa "davaya ilişkin Türkiye'nin elindeki tüm delillerin kendilerine ulaştırılması için daha önceden iki ayrı talebi yazılı olarak gönderdiği" kaydedildi.

Suudi Arabistan Başsavcılığı, Kaşıkçı cinayetine ilişkin 15 Kasım'da yaptığı açıklamada, 21 şüpheliden 11'ine suç isnat etmiş ve beşi hakkında idam cezası talebiyle mahkemeye sevketmişti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar