Atatürk’e hakaret eden Yusuf Saba kimdir?

Atatürk’e hakaret içeren videosunu sosyal medyadan paylaşan Yusuf Saba isimli kişinin kim olduğu, neden böyle bir video çektiği ve gözaltına alınıp alınmadığı merak konusu oldu. Atatürk’e hakaret eden Yusuf Saba kimdir?

Atatürk’ün heykeline hakaret edip bir de videosunu çeken Yusuf Saba olduğu belirtilen kişi sosyal medyada büyük tepkilere neden oldu. Kullandığı uygulama ilse farklı bir videodaki sesin eklenip, konuşmaya uygun hareket eden bu şahsın videosu bir anda sosyal medyaya yayılmaya başladı. Vidodaki şahıs bir yandan konuşurken diğer yandan ise Atatürk büstüne tokat atıyor. Kısa sürede sosyal medyada yayılan videoya çok sert tepkiler geldi. Vatandaşlar bu videoyu yayınlayan kişinin bir an önce bulunup cezalandırılmasını istedi. Twitter’da da ‘AtayaUzananEliKırarız!’ şeklinde açılan hashtag kısa sürede birinci sıraya yükseldi. Öte yandan, İçişleri Bakanı Bakan Soylu, Twitter hesabı üzerinden, sosyal medyada yayımlanan Atatürk'e hakaret ve çocuklara yönelik taciz görüntüleriyle ilgili paylaşımda bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medyada infiale yol açan Atatürk'e hakaret edilen videoyu çeken ve hakaret eden kişi ile çocukları cinsel içerikli taciz edip, videoyu çekip yayınlayan kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Polisler, Saba'yı Atatürk büstü önüne götürüp, tek ayak üzerinde bekleterek, asker selamı verdirtti.

Süleyman Soylu’nun paylaşımı

Sosyal medyada infiale yolaçan

1-Atatürk ‘e hakaret edilen videoyu çeken ve hakaret eden

2-Çocuklarımıza cinsel içerikli tacizi  yapıp, videoyu çekip yayınlayan kişiler Türk polisi tarafından gözaltına alınmışlardır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise Twitter hesabından çocuklara yönelik "cinsel istismar" iddiasını içeren bir video paylaşımına ilişkin, "İzmir Başsavcılığımızın talimatıyla soruşturma açılmış ve gözaltına alınmıştır" bilgisini verdi.

Yusuf Saba kimdir?

İnternette yer alan bilgilere göre;

Adı : Yusuf saba
Hesabı:@zagros_yusuf04
Yer : Kocaeli-Dilovası
Kayıtlı olduğu ilçe: Ağrı/ Doğubeyazıt
Doğum Tarihi: 2002

Kanatlı et ihracatına kısıtlama getirildi F1 yarışları İstanbul'a gelecek Mehmet Şimşek'in arkasındayız Numan Kurtulmuş ile Özgür Özel bir araya geldi 'Milliyet farkı' ücreti alan otele ne kadar para ceza kesildiği açıklandı Bazı sigaralar artık satılmayacak!