5 yılın ardından Üsküdar Ümraniye Metro Hattı açılıyor!

Üsküdar Ümraniye Metro Hattı açılıyor! Temeli 2012 yılında atılan Üsküdar Ümraniye Metro Hattı'nın açılışı 15 Aralık Cuma günü gerçekleşecek.

5 yılın ardından Üsküdar Ümraniye Metro Hattı açılıyor!
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
13 Aralık 2017 Çarşamba 12:27

5 yıllık çalışmanın ardından Üsküdar Ümraniye Metro Hattı açılıyor!İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal, metro hattının açılış haberini sosyal medyadan duyurdu. Başkan Uysal, atılan Üsküdar Ümraniye Metro Hattı'nın açılışının 15 Aralık Cuma günü yapılacağını duyurdu. Böylece İstanbullulara sürücüsüz metronun ardından bir diğer güzel haber de Üsküdar Ümraniye Metro Hattı oldu.

İBB BAŞKANI UYSAL DUYURDU

İBB Başkanı Mevlüt Uysal, konuya ilişkin Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, "İstanbul, teknoloji harikası, sürücüsüz metroya kavuşuyor. Üsküdar Ümraniye Metro Hattı'nı, Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle 15 Aralık Cuma günü, saat 15:00'de hizmete alıyoruz. Gelin bu sevinci hep birlikte yaşayalım..." ifadelerini kullandı. Peki Üsküdar Ümraniye Metro Hattı'nın güzergahı nasıl olacak?

METRO HATTININ GÜZERGAHI

Üç ilçeden geçecek metro Üsküdar Ümraniye Metro Hattı'nda; Üsküdar, Fıstıkağacı, Bağlarbaşı, Altunizade, Kısıklı, Libadiye, Çarşı, Ümraniye, İnkılap Mahallesi, Çakmak, Ihlamurkuyu, Altınşehir, Lise, Dudullu, Toplu Konutlar, Çekmeköy ve Sancaktepe istasyonlarının aralarında yer aldığı 16 istasyon yer alacak.

5 YIL ÖNCE TEMELİ ATILMIŞTI

Temeli 2012 yılında atılan metro hattıyla ilgili bugüne kadar bir çok tartışma yaşanmıştı. İBB eski Başkanı Kadir Topbaş, 'Yeni metro hattını 38 ay gibi rekor bir sürede tamamlayacağız' demişti. İBB Meclisi'nde bu konuyla ilgili tartışmalar yaşanmıştı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar