İşte 8 başlıkta İstanbul seçimleri

İstanbullular İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nı seçmek için yeniden sandık başına gidiyor. Bu hafta sonu yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için pazar günü 10,5 milyon seçmen sandık başına gidecek

İşte 8 başlıkta İstanbul seçimleri - Sayfa 1

1-Seçmene tek oy pusulası verilecek

23 Haziran Pazar günü yapılacak seçimde, seçmenin önüne sadece İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait oy pusulası konulacak. Birleşik oy pusulalarının basımında 31 Mart 2019'da yapılan seçim için uygulanan esaslar aynen uygulanacak.

1 13
 
İşte 8 başlıkta İstanbul seçimleri - Sayfa 2

2-Yeni seçimde sadece oy verme işlemi tekrar edilecek

Yeniden yapılması gereken seçimler, bu seçimin tekrarı ve seçimin devamı niteliğinde olduğu için sadece oy verme işlemleri tekrarlanacak.

2 13
 
İşte 8 başlıkta İstanbul seçimleri - Sayfa 3

3-Aynı partiler seçime girecek

Seçime katılabilecek siyasi partilerin yeniden tespit ve ilan edilmesine gerek olmayacak. 31 Mart 2019'da yapılan seçime katılan siyasi partiler bu seçime de katılabilecek.

3 13
 
İşte 8 başlıkta İstanbul seçimleri - Sayfa 4

4-Sandık kurulları yeniden oluşturulacak

Seçim sandık kurullarının oluşumundaki usulsüzlükler nedeniyle iptal edildiği için sandık kurulları yeniden oluşturulacak. Sandık kurulu başkan ve üyeleri devlet memurları arasından seçilecek. 31 Mart 2019'da yapılan seçimde sandık kurullarına üye veren partiler, İstanbul'da gerçekleştirilecek yenileme seçimlerinde de sandık kurullarına üye verebilecek. İstanbul'da gerçekleştirilecek yenileme seçimlerinde seçime katılma yeterliliği tespit ve ilan edilen siyasi partilerin müşahit bulundurma hakları olacak.

4 13