İmamoğlu'ndan İstanbul açıklaması

Resmi olmayan rakamlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, yaşanan gelişmeler üzerine basın toplantısı düzenledi.

İmamoğlu'ndan İstanbul açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
1 Nisan 2019 Pazartesi 21:58

Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, seçimlerle ilgili yaşanan gelişmeler üzerine 13. kez basın açıklaması düzenledi.

İmamoğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle;

- Bu konuyu 300 bin geçersiz oy üzerinden ‘biz seçimi kazanırız’ iddiası ortaya koyarak, geçersiz oylar üzerinden bir strateji geliştirmek tamamen yanlıştır. Aradaki fark ciddi bir sayıdır. 23-24 bin oy ciddi bir sayıdır. Soyut kavramlar üzerinde sandığı ve süreci baskı altında tutmalarını doğru bulmuyorum.

- Tabiki güvencemiz YSK’dır. Ama bu anlamda şu anda aldığımız bilgiler var. İlçe seçim kurullarında farklı uygulamalar peşinde bulunan bölümler var. Nedir bunlar? Örneğin bir salonda korunan çuvallar korunuyor. Efendim herkes burayı terk etsin biz kapıyı mühürleyeceğiz. Kusura bakmayın kardeşim biz kapıda bekleriz. Biz kapıda nöbetçi olarak bekleyeceğiz. Efendim ‘Bize güvenmiyor musunuz?’ deniyor. Onu sonra konuşuruz… Onu sonra konuşuruz…

- İlçe seçim kurulu müdürlerine seslenmek istiyoruz. Bazılarında sorun yok evet mühürlüyorlar burada da bekleyebilirsiniz diyorlar. Bir yerde gideceğim kendimde nöbet tutacağım. Bunu giderirsek iktidar da rahatlar. Yani insanların zihninde bazı şeyleri çözmüş oluruz. Biz tereddütleri gidermek zorundayız. Orada bulunan arkadaşlar asla orayı terk etmeyecekler. Dolayısıyla uygun koşulları yaratarak ilçe seçim kurulları bu şekilde beklememize imkan ve fiziki koşullar yaratarak bunu mutlak halletmeliler. Zihinlerde soru işareti bırakmasınlar.

- Biz görevimize başlayana kadar İstanbul’un rutin hizmetlerini yerine getiriniz. Ama bir şaibe oluşturacak, bir sıkıntı doğuracak hiçbir işlemi imza altına almayınız. Zira şu andaki görevli olan insanlar devir yapacak insanlardır… Emanetçilerdir… Bu bağlamda o siyasi iradelerin sözlerini dikkate almayınız. 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar