İmamoğlu ilk icraatını duyurdu

Katıldığı bir programda konuşan dün mazbatasını alan Ekrem İmamoğlu, ilk icraatını açıkladı.

İmamoğlu ilk icraatını duyurdu
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
18 Nisan 2019 Perşembe 09:46

Ekrem İmamoğlu mazbatasını alarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin resmi olarak başkanı oldu. Fox TV ekranlarında İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programına katılan İmamoğlu, ilk icraatını açıkladı.

Canlı yayında ilk icraatını da açıklayan İmamoğlu, "Öğrenciler için İstanbulkart'ın aylık 50 TL olacağını" duyurdu. İmamoğlu "Ne zaman?" sorusuna " Hemen, derhal" diye yanıt verdi.

İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili ise, “Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşüp konuşmak için ne engelimiz var? Biz millet için bir ilişkiden bahsediyoruz. Bu ülkenin bu şehrin geleceği için işbirliğinden bahsediyoruz. "Bir bir kişinin bile elini sıkmam" deme hakkına sahip değilim. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı, Bakanı kim olursa olsun görüşmek işbirliği yapmak için benim bir engelim yok önümde. Cumhurbaşkanının beni tebrik etmesinden onur duyarım” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, bir dönem Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürlüğü görevini de yürüten Kemal Öztürk'ün "İmamoğlu, ‘seçim kazanan başkan’ olacaktı, şimdi ‘zafer kazanan lider’ konumuna geldi. Bunun sebebi de Ak Parti içindeki kifayetsiz bir kliğin ve ona destek veren bir kısım medyanın akla zarar tutumudur" ifadesini şu sözlerle değerlendirdi:

"Tabii ben kendi siyasi kurumları hakkında yorum yapmak istemem ama yanlış yapıyorlar. Seçimi kaybetmenin, kazanmak kadar doğal olduğunu unutuyorlar. Lütfen ilgililer, parti süreçleriyle ilgili değerlendirmelerini yapsınlar. Bu AK Parti'ye de zarar veriyor."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar