Kılıçdaroğlu ve Akşener sandığa gitti

Yerel seçimlere ittifak yaparak giren CHP ve İYİ Parti’nin liderleri, sandığa giderek oy kullandı. Kılıçdaroğlu, "İnşallah martın sonu bahar olur diyoruz." ifadelerini kullanırken Akşener ise, "Bu seçimin Türkiye'ye hayırlı sonuçlar getirmesini diliyorum. Türkiye iyi olacak." açıklamasını yaptı.

Kılıçdaroğlu ve Akşener sandığa gitti
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
31 Mart 2019 Pazar 12:30

Bugün yapılan yerel seçimlere Millet İttifakı olarak giren CHP lideri Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Akşener okula giderek oylarını kullandılar. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimler için oyunu kullanmak üzere Çukurambar Arjantin İlkokulu'na geldi.

Okul bahçesinde vatandaşlarla kısa süre sohbet eden Kılıçdaroğlu, oyunu eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile 4202 numaralı sandıkta kullandı.

Oy kullandıktan sonra basın mensuplarına açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Hayırlı, uğurlu olsun." dileğinde bulundu.

Milyonlarca vatandaşın sandığa giderek oylarını kullanacağını belirten Kılıçdaroğlu, "İnşallah olumsuz hiçbir olay olmadan vatandaşlarımız tercihlerini yapacaklardır. Güzel bir hava, ağaçlar çiçek açmış. Gerçekten de tam bir bahar var. İnşallah martın sonu bahar olur diyoruz." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklama yaptığı sırada Millet İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mansur Yavaş ve CHP Çankaya Belediyesi Başkan Adayı Alper Taşdelen de hazır bulundu.

Kılıçdaroğlu açıklamasının ardından okuldan ayrıldı.

“İyi bir sonuç çıkacak”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise oyunu İstanbul Üsküdar'da kullandı.

Akşener, 31 Mart mahalli idareler genel seçimleri için oy kullanacağı Beylerbeyi'ndeki Hacı Sabancı Anadolu Lisesine geldi. Okul bahçesinde partililer tarafından karşılanan Akşener, "2132" numaralı sandığın bulunduğu sınıfa girerek, sandık görevlileriyle ve CHP Üsküdar Belediye Başkan Adayı Ahmet Kılıç ile selamlaştı.

Gerekli kontrollerin yapılması için kimliğini sandık görevlilerine verdikten sonra oy pusulası ile zarfını alan Akşener, kabine geçerek oyunu kullandı.

Meral Akşener, gazetecilere yaptığı açıklamada, uzunca ve hareketli bir seçim kampanyası dönemi geçirdiklerini söyledi.

Bütün adaylara başarılar dileyen Akşener, "Bu seçimin Türkiye'ye hayırlı sonuçlar getirmesini diliyorum. Türkiye iyi olacak. Üsküdar iyi olacak inşallah, İstanbul iyi olacak." diye konuştu. 

Bir gazetecinin "Seçim sonuçlarını nerede takip edeceksiniz?" sorusu üzerine Akşener, "Ankara'da. Şimdi, buradan Ankara'ya gidiyorum. Genel merkezde." dedi.

Akşener, "Sandıktan sizce ne çıkar?" sorusuna ise "İyi bir sonuç çıkacak." yanıtını verdi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar