AK Parti'den oyların tamamı sayılsın talebi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, İstanbul seçimleriyle ilgili konuştu. Yavuz, "38 ilçede oyların tümünün sayımı için YSK'ya başvuracağız" dedi.

AK Parti'den oyların tamamı sayılsın talebi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
7 Nisan 2019 Pazar 15:09

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz İstanbul yerel seçimlerindeki son duruma ilişkin basın açıklaması yaptı.

"38 ilçede oyların tümünün sayımı için YSK'ya başvuracağız" diyen Yavuz'un açıklamalarının satır başları şöyle:

"38 ilçede oyların tümünün sayımı için YSK'ya başvuracağız"

- Geçersiz oylar sayılsın talebimiz vardı. 4 ilçede tamamen, 2 ilçede kısmen oyların tamamının sayılmasına karar verildi. 33 ilçede geçersiz oyların sayımı yönünde karar verildi. İl seçim kurulu ‘Oy torbası açıldığında bir takım maddi usulsüzlük görürseniz tamamını sayın’ dedi. Dün Beyoğlu ilçemiz için tüm oyların sayımını istediğimiz bir müracaatımı oldu. Henüz bir karar verilmedi. Bugün ise kalan bütün ilçelere ilişkin 38 ilçeye ilişkin oyların tamamı sayılsın diye ilçe seçim kurulu üzerinden YSK’ya müracaat etmiş olacağız.

AK Parti ve CHP'ye ne kadar oy eklendi?

- Şu ana kadar 14 bin 456 oy başka taraflara kaydedilmişken, CHP’ye de 3 bin 485 oy var. Fark 10 bin 971... Şu andaki fark CHP en başta 29 bin 408 fark var dedi. YSK’nın açıklamaları da o düzeyde.

Aradaki fark 16 bin 442

- 30 binleri bulan fark vardı. Geldiğimiz sayı 16 bin 442. Demek ki arada 10 bin oy olsa biz çoktan öne geçmiştik. Önemli bunlar. Şu anda geldiğimiz nokta bu. Bizim rakamlarımıza göre şu anda çoktan 14 binlerin altına düştü.

Organize usulsüzlük iddiası

Biz diyoruz ki sandık başlarında kaydırmalar var ve normal değil. Bu kadar ince işçiliği çıkarmak kolay mı? Biz, ‘Sandığın başında bir şeyler oldu’ diyoruz. En yetkili kişiyi belirlerken bu kadar usulsüzlük yapılmışsa, bunun adı nedir? Nedir bu? Bunun adı şaibedir. Ama şöyle de diyebiliriz; organize bir usulsüzlük var. Organize bir suistimal var. Hata ötesi. Nereye elimizi atsak, elimizde kalıyor. Araştırdıkça vahim verilere ulaşıyoruz. Birileri çok özel planlamış diye düşünüyoruz. Birileri bu işi kapatmaya çalışıyor ve çamura yatıyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar