Artvin Gezisine ne dersiniz? Artvin Rehberi

Doğu Karadeniz’in muhteşem doğasını ve tertemiz havasını ayağınızın altına getiren Doğanın Kalbi : Artvin, yıl boyunca pek çok ziyaretçinin akınına uğruyor.

Artvin Gezisine ne dersiniz? Artvin Rehberi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:50
19 Mart 2018 Pazartesi 10:12

Geçmişi bugüne taşıyan tarihi yapıları, kayak ve doğa sporlarına uygun tabiatı ile unutulmaz bir tatil vaat eden Artvin, yemyeşil doğası ile şehir hayatının karmaşasından ve gürültüsünden kaçmak isteyenlere hitap ediyor. 

Artvin’de Ne Yapılır?

Doğası ile çok keyifli bir tatil geçirmenizi sağlayan Artvin, kayak yapmak isteyenler için muhteşem fırsatlar sunuyor. Atabarı Kayak Merkezi kış sporları meraklılarına hitap ediyor. Milli parklar, kamp alanları, yürüyüş meraklıları için yaylalar ve dağlar alternatif bit tatil imkanı sağlıyor. Şehir rafting ve trekking severler için uygun parkurlar sunuyor. Bunun dışında tarihi camiler, kaleler gibi geçmişten izler taşıyan yapılar tarih meraklılarını bambaşka bir zamana götürüyor. 

Artvin’de Gezilecek Yerler

Milli parkarıyla ünlü Artvin, Karagöl Sahara Milli Parkı ve Camili Gorgit Tabiatı Koruma Alanı ile misafirlerini büyülüyor. Karagöl Sahara Milli Parkı’nın Karagöl bölümünde ormanlar ve göl bulunurken, Sahara bölümünde yayla turizmi öne çıkıyor. Ayrıca, Ardavuç kalesi, Artvin Kalesi, İskenderpaşa Camisi ve türbeleri, Barhal Kilisesi, Mençuna Şelalesi ve Cehennem Deresi Kanyonu gezilecek yerler listesinde en üst sıralarda yer alıyor. Otingo Kaplıcası, şifalı kaynak suları ile yıl boyunca ziyaretçilerin uğrak yerlerinden biri oluyor. Borçka Karagöl, Şavşat Karagöl ve Yusufeli Çevreli Köyü kamp yapmak isteyenler için uygun bölgeler arasında bulunuyor. Diğer taraftan Hopa Kopmuş Plajı ve Kemalpaşa Plajı masmavi Karadeniz sularını ayaklarınızın altına getiriyor.

Artvin’de Ne Yenir?

Doğu Karadeniz‘in lezzetleri Artvin’de her öğünde size eşlik ediyor. Mutfak yönünden oldukça zengin olan Artvin’de çorbalar, salatalar, hamur işleri, et yemekleri, balık çeşitleri ve tatlılar her damak tadına hitap ediyor. Peynir ve kaymak kuymağı, dağ pancarı, ebegümeci, kuş yemeği, keşkek, herisa, şilav geleneksel Karadeniz yemeklerinin bir kaç örneğini oluşturuyor. Ayrıca laz böreği, hınkal, katmer, çergebaz gibi yöresel lezzetlerle öğünlerinizi taçlandırabilir, dilerseniz balığın en tazesini yiyebilirsiniz. Çay yetiştiriciliği ile de bilinen Artvin’de ziyaretçiler öğünlerini çay ile süslemeyi atlamıyor.

Artvin’de Nerede Kalınır?

Yılın her mevsimi ziyaretçilerinde farklı bir tad bırakan Artvin konaklama imkanları ile her bütçeye hitap ediyor. Şehri yayla turizmi için ziyaret edenler daha çok müstakil tarzdaki geleneksel konaklama alternartiflerini tercih ederken, kış turizmi için gelenler kayak merkezi civarında bulunan otelleri tercih ediyor. Yaz turizmi için gelenler denize daha yakın konumlanmış otellerden faydalanıyor. 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar