YouTube Music nedir, ücretli mi?

Popüler video izleme uygulaması uygulamaya koyduğu YouTube Music nedir, ücretli mi?

YouTube Music nedir, ücretli mi?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
23 Mayıs 2018 Çarşamba 13:53

Google’ın yeni YouTube Music akışı servisi kademeli olarak kullanıcılara açılmaya başladı. Popüler video paylaşım sitesinin müzik akışı servisi YouTube Music, ABD, Meksika, Avustralya, Yeni Zelanda ve Güney Kore’de kullanıcılara sunulmaya başlandı. YouTube önümüzdeki haftalarda servisin; Avusturya, Kanada, Danimarka, Finlandiya, Almanya, İrlanda, İtalya, Norveç, Rusya, İspanya, İsveç, İsviçre ve Birleşik Krallık. Peki ya YouTube Music nedir, ücretli mi?

YouTube Music nedir, ücretli mi?

YouTube Music Google’ın online müzik dinleme servisidir. Uygulama ile Spootify türü bir müzik dinleme deneyimi yaşayabilirsiniz. Müzik keşfinden onlarca müzik listesine kadar pek çok şeye erişilebilecek YouTube Music uygulaması, YouTube Red kullanıcıları için reklamsız olacak. Kullanıcılara reklamlı ve ücretsiz müzik dinleme seçeneği sunan servis üzerinden reklamsız müzik dinlemek için aylık 9,99 dolar ödenmesi gerekiyor. Öte yandan orijinal video içeriklerin yayınlandığı YouTube Premium (eski YouTube Red) üyesi de olmak isteyenler, iki servis için aylık 11,99 dolar ödemek durumunda. Google Play Music abonelerinin üyelikleri ise otomatik olarak YouTube Music’e dönüştürülüyor.

Google’ın Spotify ve Apple Music’e en direkt cevabı niteliğindeki YouTube Music, hem masaüstü hem de mobil uygulamaya sahip. Diğer müzik akış servisleri gibi yapay zeka ile YouTube Music, kullanıcılara beğenebilecekleri yeni şarkılar ve sanatçılar da öneriyor. YouTube Music’in ilginç özelliklerinin başında ‘Your Mixtape’ geliyor. Kullanıcının favori sanatçıları ve şarkılarından yola çıkılarak hazırlanan karışık çalma listesi, kullanıcıların çevrimdışı da dinleyebilmeleri için otomatik olarak cihazlara indiriliyor. Uygulamayı indirmek için YÜKLE butonunu kullanabilirsiniz.

YouTube Red nedir?

Youtube Red üyelik esasına dayanan bir uygulamadır. Bu uygulamayı kullanabilmek için öncelikle YouTube’a üye olmanız gerekiyor. Üyelik ücreti ise 10 dolar. Youtube Red kullanıcıları bazı ayrıcalıklara sahip. Bunların en başında videoları reklamsız olarak izleyebilmek, önceden bilgisayar ya da telefona kaydedilen videoları çevrimdışı olarak internet olmadığı durumda dahi izleyebilme, ücretsiz Google Play Müzik’den yararlanabilme ve videoları arka planda oynatabilmek gibi birçok özelliği barındırıyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar