Yıldırım: ABD'nin tavrı yeni bir dinler arası çatışma çıkaracaktır

Güney Kore’de konuşan Başbakan Binali Yıldırım, ”ABD’nin tavrı yeni bir dinler arası çatışma çıkaracaktır” dedi

Yıldırım: ABD'nin tavrı yeni bir dinler arası çatışma çıkaracaktır
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
6 Aralık 2017 Çarşamba 07:46

Başbakan Yıldırım, Güney Kore Başbakanı Lee Nak-Yeon’u ziyaret etti. İki ülkenin başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi.

Yıldırım, ABD’nin Kudüs’ü, İsrail’in başkenti yapacağı sorusunu şöyle yanıtladı:

“ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ün hukuki statüsünü değiştirecek, ihlal edecek bir açıklama yapacağı yönünde, bugün için bir duyum söz konusudur. Amerika, büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma niyetinde olduğunu ifade ediyor veya İsrail'in başkenti olarak Kudüs'ün tanınması ihtimalinden bahsediliyor. Öyle veya böyle bu iki durum da açıkçası hukuk dışı bir karar olacaktır ve bölgede var olan sorunları da iyice içinden çıkılmaz bir hale dönüştürecektir. Bu yüzden zaman varken, yol yakınken ABD Başkanı'nın bu yönde bir açıklama yapmaması hem bölgenin geleceği hem de küresel barış açısından hayati öneme sahiptir.

YENİ BİR DİNLER ARASI ÇATIŞMA ÇIKARACAKTIR

Kudüs, 3 büyük dinin kutsal mekanıdır; İslamiyet, Hristiyanlık ve Musevilik. Burada emri vaki ile değişikli yapmak, Filistin devleti çabalarını da ortadan kaldıracaktır. ABD’nin bu tavrı yeni bir dinler arası çatışma çıkaracaktır. Yanlış adımların bölgede telafisi zordur. Kudüs, İslam alemi bakımında hassas bir konudur. Bu konudan herhangi bir adım atılmaması en büyük beklentimizdir. İsrail’in 1967 sınırları dâhilinde olan bağımsız bir Filistin devletini kabul etmesi daha iyi olacaktır bölge açısından.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar