WhatsApp okundu olarak işaretle özelliği ile mavi tik gönderme

Günümüzün popüler mesajlaşma uygulamalarından olan WhatsApp’a okundu olarak işaretle özelliği geliyor. Peki ya bu özellik ile karşı tarafa mavi tik nasıl gönderilir?

WhatsApp okundu olarak işaretle özelliği ile mavi tik gönderme
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
14 Temmuz 2018 Cumartesi 10:38

Mesajlaşma uygulaması denilince akla ilk gelen uygulamalardan biri kuşkusuz WhatsApp. Kullanıcılarına en iyi hizmeti sunmak isteyen uygulama bazen ortalığı karıştırabiliyor. Uzun bir süre önce mavi tik özelliği getiren WhatsApp kullanıcılar arasında gerginliklere neden olmuştu. Şimdi ise "Okundu olarak işaretle" özelliğini sunmak üzere. Peki ya bu özellik ne işe yarıyor derseniz sizler için derlediğimiz yazıyı okuyabilirsiniz.

WhatsApp okundu olarak işaretle özelliği ile mavi tik gönderme

WhatsApp, Google Play Beta Programı aracılığıyla Android beta uygulamasını güncelledi. WhatsApp, uygulamaya 'Okundu Olarak İşaretle' özelliği getirdi. Bundan böyle bildirim menüsünde okuduğumuz mesajlar için de karşı tarafa "mavi tik" gidecek. WhatsApp’ın WABetaInfo raporu, WhatsApp'ın Android'deki bildirimler için "Okundu Olarak işaretle" özelliği geliştirdiğini belirtiyor. WABetaInfo, bu özelliği WhatsApp beta'nın en son sürümünde buldu (sürüm 2.18.214). Ancak, her kullanıcı için bu mevcut değil. WABetaInfo'ya göre, özellik tüm kullanıcılar için etkinleştirilmeden önce pek çok geliştirme yapılması gerekiyor. Bu nedenle, en yeni beta sürümüne güncelleyen WhatsApp kullanıcıları, geliştirme aşamasında olduğu için özelliği bulamayabilir.

Özellik oldukça basit. "Okundu Olarak İşaretle", kullanıcıların doğrudan bildirim çekmecesinden okunan sohbeti, hızlı bir şekilde işaretlemelerine izin veriyor. Özellik WhatsApp'a geldiğinden, kullanıcılar uygulamayı ya da sohbeti açmaya gerek kalmadan, bir konuşmayı bildirim çekmecesinden hızlı ve kolay bir şekilde okuyabilecek. Mesajları bildirim menüsünden okuduğunuzda “Okundu Olarak işaretle” butonuna dokunarak karşı tarafa mesajları okuduğunuzu belirtebilirsiniz.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar