Uber taksi nedir? Uber taksi nakit ve kredi kartı ile ödeme nasıl yapılır?

Son zamanlarda taksicileri zor duruma sokan uygulamalardan biri de Uber taksi. Peki ya Uber taksi nedir, nasıl kullanılır? Uber taksi nakit ve kredi kartı ile ödeme nasıl yapılır? Normal taksiden farkı ne?

Uber taksi nedir? Uber taksi nakit ve kredi kartı ile ödeme nasıl yapılır?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:50
8 Mart 2018 Perşembe 10:05

Günümüzün popüler ulaşım uygulamarından biri Uber taksi. Gideceğiniz yere çok kolay ve rahat bir şekilde gitmenizi sağlayan Uber taksi uygulamasını mercek altına aldık. Peki ya nedir bu Uber taksi sistemi? İşte tüm ayrıntılarıyla Uber taksi..

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte kullanıcılar cep telefonu aracılığıyla hayatını kolaylaştıran bir çok uygulama kullanıyor. Son dönemlerde Türkiye’de de popüler hale gelen Uber taksi nedir? Uber taksi uygulaması nasıl kullanılır? İşte Uber taksinin ortaya çıkış hikayesi…

Travis Kalanick ve Garrett Camp, 2008 senesinde karlı bir Paris akşamında taksi bulmakta sorun yaşadılar. Böylece basit bir fikir buldular; bir butona dokunun ve bir araç bulun.

Uber Taksi Nasıl Çalışıyor?

Telefona indirilen uygulama ile yolcular kendisine en yakın şoförü bulabiliyor. Uygulamada kişi bulunduğu konumu bildiriyor bu sayede şoför yolcunun bulunduğu yere gidiyor. Ayrıca kredi ve banka kartı ile ödeme yapmak da mümkün oluyor. Yolcular taksiye binmeden önce bulunduğu konum ile gideceği yeri uygulamaya girerek yaklaşık ne kadar ödeme yapması gerektiğini de öğrenebiliyor.

Uber, bir akıllı telefon uygulamasıdır. Telefona yüklendikten sonra kullanıcılara gidecekleri yerlere kadar eşlik edecek ulaşım aracını tespit etme, bulma, çağırma, fiyatını ve güzergahını belirleme hizmeti vermektedir. Kullanıcı gideceği yere taksi, lüks araç, tekne ya da herhangi bir araç ile gitme seçeneklerine sahip olabiliyor.Nereye gidileceği ilk etapta sisteme yazıldığı için şoföre nereye gideceğinizi tarif etmekle uğraşmaya gerek kalmıyorç Uber ulaşım hizmeti kredi kartı ile döeme imkanı sağladığı için nakit para bulundurma zorunluluğunu da ortadan kaldırmış oluyor. Araç arayanlar ile araç sahiplerini buluşturan sistem Uber, dünyada İstanbul ile birlikte 315 ülkede hizmet veriyor.Yaklaşık 1 yıldır İstanbul'da kullanılmakta olan Uber, önümüzdeki yaz Çeşme ve Bodrum'da özel tekne bulma ve çağırma seçenekleriyle hizmet vermeye hazırlanıyor.

Uber Taksinin Normakl Taksiden Farkı Nedir?

ABD'li Uber şirketi akıllı telefonlara indirilen uygulama üzerinden taksi ya da lüks araç, hatta tekne hizmeti sağlıyor. Araca ihtiyacı olanlar ile araç sahibi olanları biraraya getiren uyglama, normal taksi ve toplu taşıma hizmetlerinden bazı farklılıklar gösyeriyor.Öncelikle kullanıcı gideceği yeri ve aracı sistem üzerinden seçip belirleyebiliyor. Gideceği yeri tarif etmesine gerek kalmamakla birlikte, ne kadar sürede gidebileceğini de görebiliyor. Aynı zamanda gideceği aracı ve şoförü de kendisi seçebiliyor.Uber uygulamasının bir diğer avantajı da ödeme yöntemi olarak kredi kartının kullanılabiliyor olması. Ödemen kredi kartı ile de yapılabiliyor ve kullanıcının yanında nakit taşıma zorunluluğu kalmamış oluyor.

Uber Taksi Nasıl Kullanılır?

Uber’i kullanmak için ilk olarak hizmete üye olmak gerekiyor. Dilerseniz Uber.com sitesinden, dilerseniz de Android veya iPhone uygulamasından üye olabiliyorsunuz. Sonrasında bir araca ihtiyaç duyduğunuzda, uygulama üzerinden alınmak istediğiniz konumu seçiyorsunuz. Konumunuza göre araç talep ettiğinizde, bir sürücü talebinizi üstleniyor. Bundan sonra da gitmek istediğiniz yeri seçiyorsunuz ve sadece beklemek kalıyor. Dilerseniz varış noktasını seçtikten sonra, daha araç gelmeden bile yolculuğun ne kadar tutacağını görebiliyorsunuz.

Uber Türkiye'de Yasaklandı mı?

Türkiye'de Uber kullanmak bir anlamda yasaklandı. Peki Uber Türkiye'de neden yasaklanıyor? Uygulamadan en çok şikayetçi olan taksiciler. Uber sisteminin Türkiye'de vergi ödemediği, bunun da haksız kazanç olduğu dile getiriliyor. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur, taksicilerin bu uygulamadan rahatsız olduğunu belirterek şu bilgileri verdi: "Taksiciler plaka alıp vergi ödüyor. Uber uygulamaaının hesapları Hollanda bankalarıyla çalıştığı için hiçbir şekilde vergi ödenmiyor."

Uber Takside Ödemeler Nasıl Yapılır?

Aldığınız nakit kazancın tamamını tutabilirsiniz. Uber ücreti, toplam kazançlarınızdan kesilecektir. Yolcunun güzergâhı boyunca ödediğiniz tüm köprü ve otoyol geçiş ücretleri ise uygulamanızın yolculuğun sonunda onaylayacağı toplam nakit ücrete eklenecektir.

Teşvikler, içinde bulunduğunuz haftanın sonunda standart olarak banka havalesi yoluyla hesabınıza aktarılır.

Bazı durumlarda aldığınız ücret, yolculuk ücretinin tamamını karşılamaz:

1. Yolcunun yolculukta kullanabileceği promosyonu ya da indirim hakkı varsa, aldığınız ücret, yolcunun indirimini yansıtır. Ücretin geri kalanını sonraki ödemenizde alırsınız.
2. Önceki yolculuğa ait ödenmemiş bakiyesi olan yolcular, sonraki ilk yolculuklarında bu tutarı öder. Sonuç olarak, yolculuk için belirlenenden daha yüksek bir ücret alabilirsiniz. Bu fazladan tutar, sonraki ödemenizden kesilir ve böylece yalnızca tamamladığınız yolculuğun ücretini almış olursunuz.

Nakit olarak ödenecek bir yolculukta, ödediğiniz herhangi bir köprü veya otoyol geçiş ücreti yolcunun ücretine yansıtılarak "Nakit ödeme al" seçeneğine dokunduğunuzda, uygulamanızın gösterdiği toplam ücrete dahil edilir.

Uber Taksi Nakit Seçeneğini Nasıl Seçerim?

-Uber uygulamasını açın ve “Alınacak konumu belirle” tuşuna basın veya yeni
-Uber uygulamasında “Nereye?” kutucuğuna gitmek istediğiniz adresi girin
-Çıkan ekranda ödeme yönteminizi Kredi Kartı veya Nakit olarak seçin
-Aracınızı çağırın ve yola çıkın

Uber Taksi için nakit seçeneğini nasıl seçerim?

-Uber uygulamasını açın ve “Alınacak konumu belirle” tuşuna basın veya yeni
-Uber uygulamasında “Nereye?” kutucuğuna gitmek istediğiniz adresi girin
-Aşağıdaki menüden araç modeli olarak “Taksi-Nakit” seçeneğini seçin
-Aracınızı çağırın ve yola çıkın

Uber Taksi ile ilgili bilmeniz gerekenler:

-Nakit seçeneği kredi kartı seçeneğine ek olarak gelmektedir. Kredi kartı ile ödeme seçeneği aynen devam etmektedir.
-Nakit yolculuğu yapabilmek için geçerli bir Uber hesabınız olması ve yolculuğunuzun Uber hesabınızdan çağırılmış olması gerekir.
-Nakit ödeme seçeneği hem uberXL hem taksi ürünlerinde mevcuttur.
-Uber’e kaydolup uberXL ile nakit yolculuğu yapmak için kredi kartınızı hesabınıza tanımlamanız zorunlu değildir.
-Geçerli ödeme yönteminizin, kredi kartı veya nakit olarak yolculuk tamamlanmadan önce seçilmiş olması gerekmektedir.
-Bir yolculuk ya sadece nakit ya da sadece kredi kartı ile ödenebilir. Yolculuk ücretinin bir kısmı kredi kartı bir kısmı nakit ödenemez.
-Nakit yolculuklarında, kredi kartı yolculuklarında olduğu gibi herhangi bir ek ücret veya rezervasyon ücreti alınmaz.
-Taksi ile yapılan nakit yolculuklarında promosyonlar geçerli değildir.
Nakit seçeneği ile yapılan yolculuklarda ücret düzenlemesi yapılamaz.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar