Türkiye, ‘Brunson Özkan ile takas edildi’ iddiasını yalanladı

ABD basınında yer alan haberde rahip Brunson ile İsrail’de tutuklanan Ebru Özkan’ın takas edildiği iddia edilmişti. Bir Türk yetkilinin yaptığı açıklama ile iddia yalanlandı.

Türkiye, ‘Brunson Özkan ile takas edildi’ iddiasını yalanladı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
27 Temmuz 2018 Cuma 12:22

ABD basınında rahip Brunson ile İsrail’de tutuklanan Ebru Özkan’ın takas edildiği ileri sürülmüştü. Amerikan Washington Post gazetesine göre Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, NATO zirvesinde İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'yu arayarak Ebru Özkan'ı istedi. Özkan, 15 Temmuz'da İsrail tarafından sınır dışı edildi.

Ebru Özkan, Türkiye'ye döndü. Türkiye'de ise 18 Temmuz'da Rahip Brunson'ın tutukluluğunun devamına karar verildi, duruşma ekim ayına ertelendi. Mahkeme birkaç gün sonra ev hapsi kararı aldı.

"İDDİALAR ASILSIZDIR"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, iddialar hakkında şu açıklamaları yaptı:

“Rahip Brunson’ın serbest bırakılması karşılığında Ebru Özkan’ın İsrail’deki tutukluluk haline son verildiğine ilişkin iddialar kesinlikle asılsız ve gerçek dışıdır. Bilindiği gibi, Ebru Özkan hakkında 9 Temmuz’da İsrail’deki duruşmada şartlı tahliye kararı verilmiştir. Adı geçen tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış ve ülkemize dönmüştür"

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar