Trump’tan Brunson tweeti: Ben ondan daha casusum

ABD Başkanı Donald Trump Türkiye’de yargılanan rahip Andrew Craig Brunson hakkında bir tweet attı.

Trump’tan Brunson tweeti: Ben ondan daha casusum
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
18 Nisan 2018 Çarşamba 08:09

Türkiye’de terör örgütleri Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması ve PKK adına suç işlediği iddiasıyla Türkiye’de tutuklu bulunan ABD'li rahip Andrew Craig Brunson hakkında ABD Başkanı Donald Trump sosyal medya hesabından bir tweet attı.

“BEN ONDAN DAHA FAZLA CASUSUMDUR”

Başkan Trump, Twitter hesabından, “Amerika'da iyi bir beyefendi ve Hrıstiyan lider olan Rahip Brunson sebepsiz yere Türkiye'de yargılanıyor ve zulme uğruyor. Ona casus diyorlar ben ondan daha fazla casusumdur. Umuyorum ki evine ve ait olduğu güzel ailesine dönmesine izin verilecek” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE ALEYHİNE HİÇBİR ŞEY YAPMADIM”

Rahip Andrew Craig Brunson, İzmir’de Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanmasıve PKK adına suç işlediği iddiasıyla İzmir’de tutuklu bulunuyor.

 Pazartesi günü hakim karşısına çıkan  Rahip Andrew Craig Brunson’un İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tutukluluk halinin devamına karar vermişti. Duruşma tekrar görüşülmek üzere 7 Mayıs’a ertelendi.

Brunson, duruşmada "Yanlış hiçbir şey yapmadım. Devlet bizi her zaman izledi. Türkiye aleyhine hiçbir şey yapmadım. Tam tersine Türkiye'yi seviyorum. 25 senedir Türkiye için dua ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar