The Guardian: Krizin nedeni Erdoğan ile Trump arasındaki yanlış anlama

İngiliz gazetesi The Guardian'ın Orta Doğu muhabiri Martin Chulov, ABD ve Türkiye arasındaki gerginliğe ABD Başkanı Trump ve Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki yanlış anlaşılmanın neden olduğunu iddia etti.

The Guardian: Krizin nedeni Erdoğan ile Trump arasındaki yanlış anlama
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
14 Ağustos 2018 Salı 19:01

İddialarını ismini vermediği, Ankara'ya yakın bir kaynağa dayandıran İngiliz The Guardian gazetesi Orta Doğu muhabiri Martin Chulov, ABD Başkanı Donald Trump ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında, İsrail'de tutuklanan Türk vatandaşı Ebru Özkan ve rahip Andrew Brunson'la ilgili bir görüşmede yanlış anlaşılma yaşandığını yazdı.

Chulov'un kaynağına göre, "Trump, Özkan'ın serbest bırakılması için İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'yu ikna etmesi ardından, Türk mevkidaşının Brunson'ı hemen serbest bırakacağına dair bir anlaşma sağladığına inandı.

GÖRÜŞMEDE 3 KİŞİ VARDI

Erdoğan ise bunun yerine Brunson'ın serbest bırakılmadan önce ev hapsine alınmasını onayladığını düşündü. Brunson 25 Temmuz'da ev hapsine alındı". Gizli kaynağa göre,görüşmede sadece Erdoğan, Trump ve bir çevirmen vardı.

"Bu kaynak, The Guardian'a 'Bu görüşme NATO Zirvesi sırasında gerçekleşti' dedi ve ekledi:

"Erdoğan, Trump'tan İsrail'de hapiste bulunan kadınla ilgili yardım istedi. Görüşmede sadece ikisi ve bir çevirmen vardı. Trump, 'Önce pastörle ilgili ilgi bekliyorum' dedi. Erdoğan 'Tamam' dediğinde 'Bunun üzerinde çalışıyoruz' demek istedi. Ancak Trump meselenin kesin olarak halledileceğini anladı. Daha sonra ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, ara seçimleri hesaba katması nedeniyle işleri karıştırdı."

Haberde Brunson'un serbest bırakılmasının Trump'ı destekleyen evanjelistler için çok önemli olduğu, Pence'in meseleyi bu açıdan ele aldığı, Pence ve evanjelistlerin, Brunson'un inançları nedeniyle tutuklandığını öne sürdüğü belirtildi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar