Ramazan'ın ruhuna uygun konseptiyle Nilhan Sultan köşkü Paşalimanı

Osmanlı Devleti'nden kalan bir miras olan Diş Kirası geleneğini Nilhan Sultan köşkü Paşalimanı, Ramazan'ın ruhuna uygun bir şekilde devam ettiriyor. Nilhan Sultan köşkü Paşalimanı, Diş Kirası olarak gelen misafirlerine İsrail'in zulmüne uğrayan Filistin halkının sesini duyurmak için 'karpuz dilimli broşunu' hediye ediyor.

Ramazan'ın ruhuna uygun konseptiyle Nilhan Sultan köşkü Paşalimanı
Son Güncelleme: 19 Mart 2024 Salı 17:24
19 Mart 2024 Salı 15:32

600 yıllık imparatorluğun zengin menüsünü modern dokunuşlarla misafirlerine sunan Nilhan Sultan köşkü Paşalimanı Osmanlı Devleti'nden kalan bir gelenek olan ve asırlardır devam eden 'diş kirası' mirasını sürdürüyor.

Ağırladığı misafirlerine 'diş kirası' veren Nilhan Sultan köşkü Paşalimanı yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Şanlı atalarımızın hayatına sirayet etmiş olan zerafet ve cömertliğin en güzen göstergelerdinden birisi 'Diş Kirası' geleneği. Osmanlı konaklarına misafir olanlar, kim olduklarına bakılmaksızın. hediye edilen küçük kadife keselerle ayrılılardı sofralardan. Ev sahibi, "Misafirim oldunuz, benim sevap kazanmam için siz eziyet çektiniz. Dişlerinizi yordunuz, bu da sizin dişinizi kirası olsun" demek isterdi. 

Emanet aldığımız bu kadim mirası sürdürme gayretiyle  Nilhan Sultan Köşkü Paşalima'nında siz değerli misafirleriminzin bu küçük hediyemizi kabul buyurmasını rica ederiz."

"FİLİSTİN'İN KIRMISIZI, BEYAZI, SİYAHI VE YEŞİLİ İÇİN"

ABD'li şair Aracelis Girmay'a ait "Karpuza Övgü" adlı şiirden "Ve Filistin'de, Filistin bayrağını dalgalandırmanın suç sayıldığı Filistinde/Karpuz dilimleri yükseltilir/ İsrail askerlerine karşı/Filistin'in kırmızısı, beyazı, siyahı, yeşili için/Kabuğunun renkleriyle/ Seviyorum seni/ Sonsuza kadar" ifadelerine yer verilerek yapılan açıklamada, "İlhamını Filistin bayrağının üstündeki renklerden alan karpuz dilimi, kendi topraklarında kendi bayraklarını açmaları engellenenen Filistin halkının 1967 yılından bu yana direnişin sembolü haline geldi. Devletlerin bir olup kulak tıkadığı zulme halk sessiz kalmıyor ve karpuz dilimi dünyanını her köşesinde Filistin'in haklı sesini yükseltiyor.Biz de Filistin halkının haklı sesinini duyurmak için karpuz dilimi broşunu Osmanlı'nın nadide geleneği Diş Kirası olarak misafirlerimize takdim ediyoruz" denildi.

NİLHAN SULTAN KÖŞKÜ İFTAR MENÜSÜ

Pişirme tekniklerinden, kullanılan baharatlara, sebzelerin ve etlerin kombinasyonlarından menünün uyumuna kadar dönemi aktaran reçeteler sunan Nilhan Sultan Köşkü Paşalima'nında iftar menüsü ise şöyle;

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar