Ragıp Soylu: Karakter suikasti yaşadım

Daily Sabah Washington Muhabiri Ragıp Soylu Dışişleri brifinginde yaşanan olayları yayınladığı video ile anlattı

Ragıp Soylu: Karakter suikasti yaşadım
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:44
25 Ekim 2017 Çarşamba 19:50

Daily Sabah Washington muhabiri Ragıp Soylu Dışişleri brifingde yaşanan tartışmanın nedeni Twitter üzerinden yüklediği bir video ile takipçilerine duyurdu.

Ragıp Soylu’nun konuşmasının satır başlıkları;

Öncelikle bir gazeteci olarak yaptığı haber ile değil de yaptığı haberin subjesi olarak ön plana gelmek dünyanın heryerinde olduğu gibi benim için de kötü bir durum. ABD Dışişleri brifingde neler yaşandığını anlatayım. Yeni sözcü Heather Nauert göreve geldikten sonra söz almak zorlaştı, genellikle kadınlara ve ilk iki sıradaki insanlara söz vermeyi tercih ediyor. Agresifleşmeden söz almak neredeyse imkânsız hale geldi.

Rakka ile ilgili bir soru sordum. Olayı geçiştirmeye çalıştı ve videoyu izlemediğini söyledi. Bu konuda yalan söylüyor. ABD Dışişleri, brifing öncesi soruları kendilerine mail olarak göndermemiz isteniyor ve soruyu kendilerine gönderdim.

Türkiye ile Amerika arasında bozuk olan ikili ilişkiler nedeniyle benim çalıştığım kurumla ilişkilendirme yapıldı.

Basın toplantısı sonrası yaşananları anlatmam protokoller gereği mümkün değil. Bu durumu yazan arkadaş protokollerin dışına çıkarak yazmıştır. Benim bu konu üzerinde konuşmam yada yorum yapmam mümkün değil. Yaptığım haberlerin tamamı gazetecilik kuralları çerçevesi içinde, iddia edilen olaylar ise tamamen saçma.

Ragıp soylu konuyla ilgili şu tweetleri attı;

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar