Online telefon Imei sorgulama!

Online telefon Imei sorgulama nasıl yapılır? Imei numarası ile telefonunuz kayıtlı mı öğrenebilirsiniz. Peki online telefon Imei sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Online telefon Imei sorgulama!
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
26 Aralık 2017 Salı 15:43

Online telefon Imei sorgulama! Telefonunuzun kaçak olup olmadığını, yani BTK kaydının bulunup bulunmadığını online telefon Imei sorgulama işlemiyle öğrenebilirsiniz. Zira nasıl ki her insanın bir kimlik numarası varsa elektronik cihazlar için de bu geçerlidir. Dolayısıyla herşey kayıt altındadır. Telefonların kimlik numarası Imei olarak bilinir. İngilizce açılımı International Mobile Equipment Identity olan ve Türkçe'ye Uluslararası Mobil Cihaz Kodu olarak çevrilen Imei, telefonunuzun yasal olarak kayıtlı olup olmadığını tespit eder. Her cep telefonu için üretim aşamasında verilir ve kimlik numarası vazifesi görür. Peki online telefon Imei nasıl sorgulanır, nasıl öğrenilir?

Imei sorgulama işlemi telefonunuzun yasal kayıt altında olup olmadığını, yani BTK nezdinde kayıtlı olup olmadığını öğrenmek amacıyla yapılır. Bu numara ile telefonunuz kaçak ya da çalıntıysa öğrenebilirsiniz. Peki online telefon Imei sorgulaması nasıl yapılır?

BTK üzerinden online tefon Imei sorgulama işlemi için TIKLAYINIZ

Online telefon Imei sorgulama için ilgili ekranda 15 haneli IMEI kodunu birinci alana girmeniz ve güvenlik karakterlerini de ikinci alana girdikten sonra 'sorgula' butonuna basmanız yeterli olacaktır. Açılan ekranda Imei kodunun BTK nezdinde kayıtlı olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Ya da Imei sorgulama işlemini, cep telefonunuzdan *#06# tuşlamasını yaparak öğrenebilirsiniz. Bu işlemin ardından 15 haneli IMEI numarası ekranda çıkacaktır.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar