Mahmud Abbas silahlı direniş çağrısı yaptı

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmesinin ardından Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas silahlı direniş çağrısı yaptı.

Mahmud Abbas silahlı direniş çağrısı yaptı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
7 Aralık 2017 Perşembe 17:49

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başketi ilan etmesinin ardından Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas silahlı direniş çağrısı yaptı.

 

ABD Başkanı Donald Trump'ın dün akşam 'Kudüs'ü İsrail’in başkenti kabul ediyoruz ve elçiliğimizi Kudüs'e taşıyoruz' açıklaması ardından Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'tan bir açıklama geldi Abbas, Filistinlilere silahlı direniş çağrısı yaptı.

 

Filistin Devlet Başkanı Abbas dün de ''Kardeşlerim biz imanımız ve ulusal birliğimize inandığımız için Arap ülkeleri ve İslam ülkeleri ile birlikte tek cephe olarak kalıp Kudüs için savaşacağız. Yaşasın Kudüs, Filistin Devleti'nin başkenti.'' demişti.

BATI ŞERİA'DAKİ GÖSTERİLERDE 49 KİŞİ YARALANDI

Öte yandan Batı Şeria'nın birçok yerinde de gösteriler düzenlendi. El Halil'deki gösterilere İsrail askerleri müdahale etti.

Görgü şahitlerine göre, göz yaşartıcı bomba, gerçek ve plastik mermi kullanan İsrail askerlerine, Filistinliler taşlarla karşılık verdi.

Filistin Kızılayı'nın açıklamasına göre askerlerin kullandığı plastik mermi ve gaz sonucu 49 Filistinli yaralandı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar