Karneler saat kaçta verilecek? İşte 2018 karne saati

2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk döneminin heyecanla sona gelindiği anlarda karnelerin bugün saat kaçta verileceği merak konusu oldu.

Karneler saat kaçta verilecek? İşte 2018 karne saati
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:48
19 Ocak 2018 Cuma 09:22

MEB'in yaptığı tarihe göre öğrenciler bugün karnelerini alacak ve 15 günlük sömestr tatiline çıkacak. Peki ya 19 Ocak Cuma günü karneler saat kaçta alınacak?

Karneler ne zaman verilecek sorusu, okulların kapanmasına birkaç gün kala milyonlarca öğrencinin en çok dile getirdiği konular arasında yerini alıyor. Birçok öğrencinin kafasında soru işareti yaratan karneler ne zaman verilecek konusu, dönem boyunca girdikleri yazılı ve sözlü sınavlardan aldıkları puana göre öğrencilerde başarı belgesi heyecanı yaratacak. Peki, karneler bugün saat kaçta verilecek? İşte 2018 karne dağıtım saati…

Karneler bugün saat kaçta verilecek?

19 Ocak Cuma günü karneler okullarda saat 9 ila 11 arasında verilirken, öğlenci olan öğrenciler için saat 10-12 arasında verilecek. Fakat bazı okulların ilk dönem karneleri dağıtacağı saat, okul yönetimi tarafından belirlenen saatlere göre farklılık gösterebilir. Dolayısıyla öğrencilerin karneler dağıtılmadan bir gün önce ilgili yöneticiler veya öğretmenlere danışması gerekiyor.

Okullar 2.dönem için ne zaman açıklacak?

15 Tatil, 22 Ocak 2018 tarihinde başlayıp, 2 Şubat 2018 tarihinde de bitecek. 2.dönem ise 5 Şubat 2018 Pazartesi günü başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı'dan henüz resmi bir açıklama gelmemesine karşın 15 tatilin uzaması ve 30 gün olması ön görülmüyor. Çeşitli haber ajanslarında çıkan okulların daha fazla ara tatil yapacağına ilişkin haberlerin ise asılsız çıktığı öğrenildi.

Takdir ve teşekkür nasıl hesaplanır?

E-Okul Veli Bilgilendirme ile öğrencinin sınav tarihleri, haftalık ders programı, nakil durumu, şube yazılı ortalamaları ve devamsızlık bilgisi görülebilir. Öğretmenler de bu bilgileri görebilir ve öğrencilerin not girişlerini sistem üzerinden yapabilir. Sistemde öğrencileri ilgilendiren çeşitli duyurular da ana sayfa üzerinden yapılır.

E-Okul ile öğrenciler tarafından dönem sonlarında sürekli merak konusu olan takdir-teşekkür hesaplama işlemi de yapılabilir. Hesaplama işlemi için, öğrencinin tüm ders notlarının öğretmenler tarafından E-Okul sistemine girilmiş olması gereklidir. Tüm notlar girildikten sonra görünür hale gelen yıl sonu başarı puanı ile takdir belgesi mi teşekkür belgesi mi alınacağı hesaplanabilir. Öğrencinin yıl sonu başarı puanı 85,00 – 100 puan aralığında ise takdir belgesi, 70 – 84,99 puan aralığında ise teşekkür belgesi verilir. Okulda üç yıl boyunca takdir belgesi alan öğrenciler, üstün başarı belgesi almaya hak kazanır.

Çocuklar karne hediyesi olarak ne alınmalı?

Çocuğunuza karne hediyesi olarak "Bisiklet" alabilirsiniz!

Her yaşta çocuğa uygun rengarenk bisiklet seçenekleri var. Yani çocuğunuz kaç yaşında olursa olsun ona uygun bir bisiklet bulabilirsiniz. Aslında teknolojiye bağımlı olan çocuklarımıza bisiklet alarak ona çok güzel bir hediye vermiş olacaksınız.

Eskiden karne hediyesi olarak oldukça popüler olan bisikletler, günümüzde de popülerliğini korumaya devam ediyor.

Paten

Çocuğunuza karne hediyesi olarak Paten alabilir ve bu şekilde çocuğunuzun spor aktivitelerine ilgi duymasını sağlayabilirsiniz. Böylece çocuklarınız arkadaşları ile birlikte sosyalleşebilir ve harika zaman geçirebilir. Hatta sizde kendinize birer paten alarak çocuklarınıza eşlik edebilirsiniz.

Scooter

Gelişen teknoloji ve değişen dünya ile birlikte artık çocuklarımızın beğenileri ve ihtiyaçları da değişiyor. Zira eskiden çocuklarımızı oyuncak araba veya bebek alarak mutlu edebiliyorduk. Ancak şimdilerde çocukların ilgi duyduğu şeyler arasında paten, tablet ve scooter gibi farklı şeyler yer alıyor.

Bu sebeple çocuğunuzu mutlu etmek istiyorsanız, hediye tercihleriniz arasına scooter'ı da eklemelisiniz. Rahat taşınması ve bisiklet gibi çok fazla yer kaplamaması nedeniyle scooter, mükemmel bir hediye olabilir.

Tablet

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte akıllı telefonların yanı sıra tabletler de hayatımıza büyük ölçüde dahil olmuş durumda. Eğer çocuğunuzun oyunlara ilgisi varsa ve telefonunuzu çocuğunuzun eline vermek istemiyorsanız tablet almayı düşünebilirsiniz.

Playstation ve Xbox gibi oyun konsolları

Geçmişte karne hediyesi olarak biz ailemizden atari isterdik. Ama bu çok geçmişte kaldı. Şimdilerde teknolojinin gelişmesiyle Playstation ve Xbox gibi oyun konsolları hayatımıza dahil oldu. Nadiren kız çocuklarının da sevdiği ancak genel olarak erkek çocuklarının rağbet ettiği oyun konsollarını hediye seçenekleriniz arasına ekleyebilirsiniz. Oyun konsolu çocuğunuzun en çok seveceği hediyelerden bir olacaktır.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar