Karneler bugün saat kaçta dağıtılacak?

2017-2018 eğitim öğretim yılının sonuna gelindi ve öğrenciler bugün karnelerini alacak. Peki ya karneler bugün saat kaçta dağıtılacak?

Karneler bugün saat kaçta dağıtılacak?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
8 Haziran 2018 Cuma 09:27

Öğrenciler karnelerin bugün saat kaçta dağıtılacağını araştırmaya başladı. Sabahçılar ve öğlenciler MEB'in karne saati merak ediyor. 8 Haziran karneler saat kaçta dağıtılacak?

2017-2018 eğitim öğretim dönemi 8 Haziran Cuma günü sona eriyor. Zorlu derslerde geçen öğrenciler karnelerini almak için dakikaları sayıyor. Özellikle taktir ve teşekkür belgesi bekleyen öğrenciler bugün karnelerini alacak ve yaz tatili onlar için başlamış olacak.

KARNELER SAAT KAÇTA DAĞITILACAK?

8 Haziran Cuma günü son bulacak olan eğitim öğretim yılında öğrencilerin karne almasının ardından 3 aylık yaz tatiline girilecektir.  Okul müdürlüğü bir saat vermemişse genel olarak karneler saat 10 veya saat 11 de verilmektedir. Okulların karne verilme saatleri okul müdürlüklerince değişiklik gösterebilir. Sabahçı ve öğlenci grupları olan okullarda karneler, sabahçı gruplara karneler saat 10 veya 11 gibi verilecektir. Öğleden sonra olan gruplara ise yani öğlencilere karneler saat 2 gibi verilecektir.

2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre 2018-2019 eğitim öğretim yılı 17 Eylül 2018 Pazartesi başlayacak.

E OKUL KARNE ORTALAMASI HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

E Okul üzerinden karne notu öğrenme ve ortalama hesaplama işlemi, okulların kapanmasına saatler kala araştırılmaya başlandı. E Okul girişi ile notlarınızı bir kenara yazdıktan sonra, ortalamasını alıp hangi belgeyi alabileceğinizi aşağıdaki verilerden öğrenebilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde yer alan bilgilere göre;

Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdeki gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 den aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden;

a) 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi,

b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi,

c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir.

Üstün başarı belgesi almaya hak kazanan öğrencilere ise okulun iftihar listesinde yer verilir.

Bir dersin dönem puanı sınavlardan alınan puanların, performans çalışması puanının/puanlarının, varsa proje puanının, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında okutulan uygulamalı derslerde ayrıca hizmet ve/veya temrin puanlarının aritmetik ortalamasından elde edilen puanın aritmetik ortalaması alınarak belirlenir. İşletmelerde beceri eğitiminde dönem puanı, işletmedeki eğitim süresince öğretmen, usta öğretici veya eğitici personel tarafından temrin, proje, iş, deney ve hizmet değerlendirmesinden verilen puanlar, varsa telafi eğitimi süresince okulda temrin, proje, iş ve hizmetlerden aldıkları puanlar ve alanıyla ilgili yarışmalarda alınan ve işletmeye bildirilen puanların aritmetik ortalamasıdır. Aritmetik ortalama alınırken bölme işlemi virgülden sonra iki basamak yürütülür.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar