İran: Nükleer anlaşma ABD'siz devam edecek

İran Dışişleri Bakanı Zarif, nükleer anlaşmanın ABD’siz devam edeceğini fakat Avrupa Birliği ülkelerinin daha pratik adımlar atması gerektiğini belirtti.

İran: Nükleer anlaşma ABD'siz devam edecek
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
20 Ağustos 2018 Pazartesi 22:43

ABD Başkanı Donald Trump'ın nükleer anlaşmadan çekildiğini ilan etmesi sonrası anlaşmanın devamını isteyen İran, Avrupa Birliği (AB) ülkelerine seslendi.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonunda milletvekillerinin sorularını yanıtladı ve çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Nükleer anlaşmanın ABD olmadan da Rusya, Çin, İngiltere, Fransa ve Almanya ile devam edeceğini yineleyerek, AB ülkelerinin bu konuda daha somut ve pratik adımlar atması gerektiğini ifade eden İran Dışişleri Bakanı, AB ülkelerinin bankacılık ve İran’a yatırım yapacak şirketleri korumayla ilgili olumlu ve güzel adımlar attığını dile getirdi.

Zarif, bu gibi adımların uygulama aşamasına geçmesinin ve daha fazla zaman kaybedilmemesinin kendileri için önem arz ettiğini söyleyerek; AB ülkelerinin, ABD’ye kendi bakış açısını dayatması durumunda maliyetine katlanmak zorunda kalacağını göstermesinin herkes için faydalı olacağını savundu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar