E Okul Veli Bilgilendirme Sistemine nasıl giriş yapılır?

E Okul Veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır? Sorusunun cevabı haberimizde.

E Okul Veli Bilgilendirme Sistemine nasıl giriş yapılır?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:48
19 Ocak 2018 Cuma 15:42

Velisi olduğuz çocuklarınızın ders notlarını ve devamsızlık durumlarını tek adımda görebilmenizi sağlayan Veli Bilgilendirme Sistemi(VBS) ile ilgili tüm merak ettikleriniz haberimizde.

Her tatil öncesinde MEB üzerinden öğrencilerin yazılı notlarına, devamsızlıklarına ve notlarının detaylarına erişebildiği e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi tüm öğrenci ebeveynleri için önemli bir kaynak oluşturuyor. İşte VBS sitemi ile ulaşacağınız bilgiler ve e okul sorgulama ekranı…

E Okul giriş sistemi sayesinde MEB üzerinde yer alan birçok bilgiye öğrenciler karne günü gelmeden erişebiliyor. Devamsızlık konusunda sıkıntı yaşamak istemeyen öğrenciler en güncel devamsızlık bilgilerini de araştırıyor. Aşağıdaki link üzerinden e-Okul sistemine giriş yaparak sınav sonuçlarını sorgulayabilirsiniz.

E Okul Girişi Nasıl Yapılır?

Milyonlarca öğrenci ve veli, E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi sayesinde her türlü eğitim bilgisine tek bir tıkla ücretsiz şekilde erişebiliyor. 2007 yılının Ocak ayında Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından erişime açılan E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, günümüzde milyonlarca öğrenci tarafından sık sık ziyaret ediliyor.

Devamsızlık bilgilerinden not bilgilerine kadar birçok bilginin erişildiği E Okul sistemine nasıl giriş yapacağını öğrenmek isteyen öğrenciler, internette "E Okul giriş nasıl yapılır?" ve "E Okul VBS giriş" aramalarını yapıyor. İşte e-Okul giriş işlemi ve detaylar;

E Okul giriş işlemi için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan "https://e-okul.meb.gov.tr/" adresine bilgisayardan, tabletten veya mobilden giriş yapmak gerekiyor. Açılan pencerenin sağ kısmında bulunan Veli Bilgilendirme Sistemi başlığı altında, bazı bilgiler istenecektir. Bu bilgiler güvenlik kodu, öğrenci T.C. Kimlik Numarası ve öğrenci okul numarasıdır. Bilgileri doğru girdikten sonra e-Okul giriş işlemi için ikinci aşama ekrana gelir.

Bu aşamada da öğrencinin kimlik bilgileri istenmektedir. İstenen bilgiler arasında cilt no, aile sıra no, nüfusa kayıtlı olunan il/ilçe, öğrenci okul numarası ve öğrencinin resmi yer almaktadır. Bu bilgileri de doğru girdikten sonra e-Okul giriş işlemi tamamlanır ve ana ekran açılır.

Ana ekranda sol bölümde bir menü yer almaktadır. Bu menüde Not Bilgisi, Devamsızlık Bilgisi, Haftalık Ders Programı, Sınav Tarihleri, Aldığı Belgeler, Okuduğu Kitaplar, Davranış Notları, Diploma Puanı, Yıl Sonu Notları, Nakil Durumu ve Şube Yazılı Ortalamaları gibi birçok seçenek bulunmaktadır. Bu seçenekler arasında tercih yaparak görüntülemek istenen bilgiler görüntülenebilir.

E Okul Sisteminde Hangi Bilgiler Yer Alıyor?

E-Okul Veli Bilgilendirme ile öğrencinin sınav tarihleri, haftalık ders programı, nakil durumu, şube yazılı ortalamaları ve devamsızlık bilgisi görülebilir. Öğretmenler de bu bilgileri görebilir ve öğrencilerin not girişlerini sistem üzerinden yapabilir. Sistemde öğrencileri ilgilendiren çeşitli duyurular da ana sayfa üzerinden yapılır. E-Okul ile öğrenciler tarafından dönem sonlarında sürekli merak konusu olan takdir-teşekkür hesaplama işlemi de yapılabilir.

Hesaplama işlemi için, öğrencinin tüm ders notlarının öğretmenler tarafından E-Okul sistemine girilmiş olması gereklidir. Tüm notlar girildikten sonra görünür hale gelen yıl sonu başarı puanı ile takdir belgesi mi teşekkür belgesi mi alınacağı hesaplanabilir. Öğrencinin yıl sonu başarı puanı 85,00 – 100 puan aralığında ise takdir belgesi, 70 – 84,99 puan aralığında ise teşekkür belgesi verilir. Okulda üç yıl boyunca takdir belgesi alan öğrenciler, üstün başarı belgesi almaya hak kazanır.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar