Dışişleri Bakanlığı ABD'ye nota verdi

Dışişleri Rıza Sarraf'ın durumuyla ilgili ABD'ye nota verdi.

Dışişleri Bakanlığı ABD'ye nota verdi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:45
15 Kasım 2017 Çarşamba 20:36

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Türkiye, ABD'de tutuklu yargılanan işadamı Reza Zarrab'ın durumuyla ilgili olarak Washington yönetimine nota verdi.

Dışişleri Bakanlığı'nın konuyla ilgili yazılı açıklama yapması bekleniyor.

Yaklaşık bir haftadır çelişkili bilgiler gelen Reza Zarrab'ın avukatıyla görüşmesine izin verilmedi.

 
Bunun üzerine Reza Zarrab'ın avukatının Ankara ile iletişime geçerek konuyla ilgili bilgi verdiği öğrenildi. Dışişleri Bakanlığı da Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği aracılığı ile ABD Dışişleri Bakanlığı'na bir nota ulaştırdığı öğrenildi.



Reza Zarrab'ın bu davasıyla ilgili çok sayıda bilgi dolaşıyordu. Notada özellikle sağlık durumu ve içinde bulunduğu koşullarla ilgili endişe duyulduğu vurgulandı.

"RIZA SARRAF HAKKINDA BİLGİ İSTEDİK"

Rıza Zarraf hakkında ABD makamları nezdinde girişimde bulunulup bulunulmadığı hakkındaki bir soruya Dışişleri Bakanlığı Sözcü: "Rıza Zarraf hakkında basına yansıyan haberler üzerine Vaşington Büyükelçiliğimizce ABD makamlarından resmen bilgi talep edilmiş olup; henüz bir yanıt alınamamıştır. Konu takip edilmektedir." diye yanıt verdi. 

ABD DIŞİŞLERİ'NDEN NOTA AÇIKLAMASI

amerikaninsesi.com sitesinin haberine göre; Türk hükümetinin ABD’de yargılanan Türk vatandaşı Rıza Sarraf’ın durumu hakkında Amerikan makamlarından yazılı nota ile bilgi talebi konusunda ABD açıklama yaptı. Amerika’nın Sesi’nin bu konudaki bir sorusu üzerine yapılan açıklamada ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, diplomatik yazışmaların içeriğini açıklayamayacaklarını, ancak herhangi bir suçlama veya devam eden soruşturmalarla ilgili her türlü sorunun ABD Adalet Bakanlığı’na iletilmesi gerektiğini belirttiler.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar