CIA direktörü ABD dışişleri bakanı olacak iddiası

ABD gazetesi New York Times, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın yerine CIA Direktörü Pompei'nin getirileceğini öne sürdü.

CIA direktörü ABD dışişleri bakanı olacak iddiası
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
30 Kasım 2017 Perşembe 17:59

New York Times'ın haberine göre, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın yerine CIA Direktörü Pompei'nin getirilecek.

Söz konusu haberde, konuya ilişkin Beyaz Saray'dan açıklama yapıldığı, "Dışişleri Bakanı Tillerson'ın CIA direktörü Pompei ile birkaç hafta içinde değiştirileceği" ifadelerine yer verildiği kaydedildi.

CIA Direktörü Pompei yerine ise Senatör Cotton'un geleceği belirtildi.

Öte yandan, Başkan Trump'ın Tillerson'u değiştirilmesi için nihai onayı verip vermeyeceğinin henüz netleşmediği de kaydedildi.

TILLERSON: BU GÖREVİ BIRAKMAYI HİÇ DÜŞÜNMEDİM

Geçtiğimiz ay ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, hakkında çıkan istifa haberlerini yalanlayarak, görevinin başında olduğunu bildirmişti.

Ekim başında Tillerson’ın Trump için ‘moron’ dediği öne sürülmüş, Trump’ın yalanlamalarına karşı Amerikan NBC kanalı haberin arkasında durmuştu. Tillerson da yaptığı basın toplantısında istifayı hiçbir zaman düşünmediğini söylemiş, ancak ‘moron’ sözüyle ilgili bir yalanlamada bulunmamıştı.

Tillerson, "Başkan'a olan bağlılığım güçlüdür. Başkan Yardımcısı da görevimde kalmam konusunda beni ikna etmeye hiçbir zaman çalışmadı. Çünkü bu görevi bırakmayı hiç düşünmedim" demişti.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Konuya ilişkin Beyaz Saray'dan açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamayla, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın görevden alınacağı iddiası yalanlandı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar