Cezayir'de askeri uçak neden düştü?

Cezayir'in Bufarik bölgesinde düşen askeri uçağın düşme nedeni belli mi? Cezayir'de düşen uçakta kaç kişi öldü? Detaylar haberimizde..

Cezayir'de askeri uçak neden düştü?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:51
11 Nisan 2018 Çarşamba 15:29

Yapılan son dakika haberine göre Cezair'in Bufarik bölgesinde askeri bir uçuk düştü. El Arabiya televizyonuna konuşan askeri yetkili Cezair'de düşen uçakla ilgili açıklama yaptı; Düşen askeri uçakta kurtulan olmadığını bildirdi. Cezair uçağında Batı Sahra'da bağımsızlık isteyen Cezayir destekli Polisario Cephesi üyelerinin de olduğu bilgisi verildi. Peki ya Cezayir askeri uçağı neden düştü?

Cezayir'de askeri uçak neden düştü?

Cezayir'de düşen askeri uçağın Boufarik Havaalanı'nda düştüğü bildirildi. Uçakta en az 257 askeri personel bulunuyordu. Uçaktaki tüm personelin hayatını kaybettiği belirtildi. Uçağın düştüğü Boufarik bölgesi Cezair'in başkentine yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta. Cezair'in güneybatısında bulunan Bechar'a gitmek için havalan Cezair askeri uçağı kalkıştan birkaç gün sonra yere düştüğü belirtildi. Uçak Sovyet yapımı 'Ilyushin-76' model.

Yerel televizyonun çektiği görüntülere göre uçağın enkazından yoğun bir şekilde siyah duman yükseldiği ve bir grup insanların yardım çalışmalarında bulunduğu görüldü. Uçağın düşme nedeniyle ilgili henüz net bir bilgi verilmedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar