Borcunu ödemekte zorlanan vatandaşlara Mutluluk Fonu

Güney Kore'de borçlarını ödeme konusunda zorlanan vatandaşlara devlet ‘Mutluluk Fonu’ ile vatandaşların borçları kapatacak.

Borcunu ödemekte zorlanan vatandaşlara Mutluluk Fonu - Sayfa 1

Güney Kore'de borçlarını ödeme konusunda zorlanan vatandaşlara devlet elini uzatıyor. 'Mutluluk Fonu' ile bu borçlar kapatılacak ve vatandaşların daha rahat bir hayat yaşaması sağlanacak.

Güney Kore, düşük gelirli bireylerin ekonomik yükünü hafifletmek amacıyla 1.6 milyon vatandaşın borcunu siliyor.

1 7
 
Borcunu ödemekte zorlanan vatandaşlara Mutluluk Fonu - Sayfa 2

BBC'de yayınlanan habere göre, taslak 910 dolar altı kazanç elde edip borçlarını ödemekte zorluk yaşayanları kapsayacak. 10 yıldan fazla süredir borçlarını ödeyemediklerini kanıtlamaları ve kazançlarını belgelemeleri de gerekiyor. Ülkenin Finans Hizmetleri Komisyonu, borçlarını ödemekte güçlük çeken vatandaşların bu yükten kurtularak yeni bir başlangıç yapmalarını sağlamak için bu fonun hazırlandığını belirtti. Yaklaşık 6.2 trilyon ödeme yapılması bekleniyor.

2 7
 
Borcunu ödemekte zorlanan vatandaşlara Mutluluk Fonu - Sayfa 3

Mutluluk Fonu 2013 yılında ekonomik olarak iyi durumda olmayan Korelilerin borçlarından kurtulmalarına yardım etmek amacıyla kuruldu.

3 7
 
Borcunu ödemekte zorlanan vatandaşlara Mutluluk Fonu - Sayfa 4

Güney Kore’nin eski başkanı Park Geun-hye’nin seçim kampanyası vaadi arasında yer alan en önemli maddelerden biriydi. Ülkedeki ekonomik eşitsizliğin çözülmesini amaçlamıştı. Mutluluk Fonu, kuruluşundan bu yana 6.8 trilyon ödeme sağlayarak birçok insana yardım etti.

4 7