Bill Gates'ten Musk'a eleştiri: Aklına estiği gibi davranıyor

Elon Musk'ın, Twitter'dan kovduğu insanların yerine aile üyelerini işe alması haberleriyle ilgili konuşan Bill Gates, Musk'ın Twitter'da karar alırken "aklına estiği gibi" davrandığını belirterek Twitter'ın yönetim tarzını eleştirdi.

Bill Gates'ten Musk'a eleştiri: Aklına estiği gibi davranıyor
Son Güncelleme: 20 Aralık 2022 Salı 17:42
20 Aralık 2022 Salı 17:41

Twitter'ın içinde bulunduğu durumun ortalığı "kesinlikle" karıştırdığını belirten Bill Gates, sosyal medya platformunda "geniş bir ekip tarafından alınan nesnel birtakım önlemler yerine" akla esildiği gibi kararlar alındığını söyledi.

Microsoft'un kurucu ortağı Bill Gates, Financial Times'la yaptığı bir söyleşide Twitter'ın dijital kutuplaşmayı daha da kötü bir hale getirdiğinin altını çizerek, sosyal medya platformlarının aşı güvenliği konusunda neyin yanlış anlaşılmalara sebep olduğuna veya isyanları neyin körüklediğine odaklanmaları gerektiğini belirtti.

Gates'in Musk'a yönelik eleştirileri, milyarderin Twitter'da çalışmak üzere kuzenlerinin ve hayranlarının yanı sıra diğer şirketlerinden yöneticileri, avukatları ve mühendisleri görevlendirdiğini öne süren haberler üzerine geldi.

N KELİMESİNİN KULLANIMI 12 SAAT İÇİNDE YÜZDE 500 ARTTI

SpaceX ve Tesla'nın da yöneticisi olan Elon Musk, Twitter'ı satın aldıktan sonra platformda yürüttüğü yönetim tarzı nedeniyle incelemeye alınmıştı. Network Contagion Research Institute'un bulgularına göre, Musk'ın anlaşmasının tamamlanmasından sonraki 12 saat içinde Twitter'da N kelimesinin (the N-word) kullanımı yaklaşık yüzde 500 arttı.

Bu verinin açıklanmasından kısa bir süre sonra bazı şirketler, platformdaki içerik denetimi endişesiyle Twitter'daki reklamlarını askıya almaya başladı.

Twitter'ın Musk'ın liderliğinde aldığı en büyük kararlar arasında, kullanıcıların Donald Trump'ın askıya alınan hesabının tekrar aktif hale getirilmesi yönünde oy kullanmasının ardından eski başkanın tekrar platforma dönmesi sayılıyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar