AB'den Türkiye'ye 'geri dön' çağrısı

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker, 'Türkiye’nin tekrar Avrupalı olması gerektiğini söylüyoruz' dedi.

AB'den Türkiye'ye 'geri dön' çağrısı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:44
8 Kasım 2017 Çarşamba 21:16

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov'le görüştü. Ardından basın açıklaması yapan Juncker, Türkiye'ye de değindi.

Komisyon Başkanı Juncker, “Bazı Türk yetkililer Avrupa Birliği’ni üyelikle ilgili sözünü tutmamakla suçlamaya çalışıyor. Biz bunu yapmıyoruz. Biz, Türkiye’nin tekrar Avrupalı olması gerektiğini söylüyoruz” şeklinde konuştu.

'AB SÖZÜNÜ TUTACAK'

Bir gazetecinin Balkanlarda Türkiye olmadan güvenlik sağlanmasının mümkün olmadığına işaret etmesinin ardından Juncker şöyle konuştu:

"Türk dostlarımızla ilişkilerimiz konusunda çok açık konuşmak istiyorum. Türkiye'ye sığınmacı programı çerçevesinde 3 milyar euro taahhüt ettik, önümüzdeki yıllarda da 3 milyar euro daha aktaracağız. AB bu sözünü tutacak." dedi.

'FONLARIN AKTARILDIĞI ALANLAR DEĞİŞECEK'

AB Konseyi'nin Türkiye'ye aktarılacak katılım öncesi fonların yönünü değiştirmeye karar verdiğini de belirten Juncker, "Katılım öncesi fonların hacmi azaltılmayacak. Sadece aktarıldığı alanlar değişecek. Fonların daha çok yargı ve sivil toplum alanlarına kaydırılması sağlanacak." açıklamasında bulundu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar