WhatsApp karanlık mod android nasıl açılır, nedir? Adım Adım karanlık mod açılımı!

WhatsApp karanlık mod android nasıl açılır, nedir? Adım Adım karanlık mod açılımı! Sorusu Whatsap’a karanlık modun gelmesinin duyulması ile çok araştırılan konular arasında yerini aldı. Peki WhatsApp karanlık mod android nasıl açılır, nedir? Adım Adım karanlık mod açılımı! Detaylar haberimizde…

WhatsApp karanlık mod android nasıl açılır, nedir? Adım Adım karanlık mod açılımı!
Son Güncelleme: 23 Ocak 2020 Perşembe 08:54
23 Ocak 2020 Perşembe 08:39

WhatsApp karanlık mod android nasıl açılır, nedir? Adım Adım karanlık mod açılımı! Bir süredir karanlık mod üzerinde çalıştığının duyuran WhatsApp’a sonunda karanlık mod geldi. Birçok uygulamada olan karanlık modun WhatsApp’a gelmesi kullanıcılar tarafından bekleniyordu. WhatsApp karanlık mod android nasıl açılır, nedir? Adım Adım karanlık mod açılımı! Sizin için hazırladık…

WhatsApp karanlık mod android nasıl açılır, nedir? Adım Adım karanlık mod açılımı!

Karanlık mod özelliği birçok uygulamada mevcut. Bu konuda adım atan Whatsapp da karanlık mod özelliği hakkında bir süredir çalışıyordu. WhatsApp karanlık mod özelliği şu an sadece android cihazların beta sürümünde mevcut. iOS cihazlarda ise şu an öyle bir özellik gelmedi.

Telefonun enerji tüketimini azaltan ve gözleri fazla ışığa kalmaktan kurtaran karanlık mod WhatsApp’ın android beta sürümünde mevcut.

Android kullanıcıları, Google Play Store ’da bulunan WhatsApp uygulama sayfasına giderek Beta programına katılabiliyorlar. Ancak hem WhatsApp’ın popüler bir uygulama olması hem de karanlık modun gelmesi nedeniyle şu anda beta programı dolu. Yani uygulama, yeteri kadar test kullanıcısına sahip olduğu için artık beta sürecine alım yapmıyor.

WhatsApp  'ta karanlık modu şu şekilde telefonunuzda aktifa hale getirebilirsiniz. 

WhatsApp Beta uygulamasını play Store 'den indirin ve kurun,

Daha sonra WhatsApp uygulamasını açın ve hesabınıza giriş yapın.

Giriş yaptıktan sonra üst köşede bulunan üç noktaya dokunun. Sonra ayarlar menüsünü seçin ve görüntüleme başlığı altında bulunan TEMA seçeneğine dokunun.

Son olarak açılan pencerede koyu temayı seçin. Eğer bu aşamaları geçip TEMA kısmına gelmiş ama bu seçeneği görmemişseniz henüz güncelleme cihazınıza ulaşmamış demektir.

WHATSAPP

WhatsApp Messenger, akıllı telefonlar için geliştirilmiş olan platformlar arası çalışma özelliğine sahip bir mesajlaşma ve arama uygulamasıdır. Geliştirilen bu uygulama Android, BlackBerry, iPhone, Windows Phone ve Nokia telefonlarıyla uyumludur. Ayrıca 2G, 3G, 4G ya da WiFi İnternet bağlantısı sayesinde kullanıcıların birbirlerine fotoğraf, video, ücretsiz arama, sesli ve yazılı mesaj, belge göndermesini sağlar.

WhatsApp eski Yahoo! çalışanı olan Biran Acton ve Jan Koum tarafından ABD'de, Kaliforniya eyaletindeki Santa Clara kentinde kurulmuştur. Daha önce Yahoo’da çalışan ikili, Yahoo’dan ayrıldıktan sonra Facebook ve Twitter’a iş başvurusunda bulunmuşlar fakat ikisi de iki şirketten de red cevabı almıştır. Biran Acton ve Jan Koum’un WhatsApp serüveni zorlu süreçlerden geçse de başarılarının önüne geçememiştir.

Apple Store çıkalı henüz 7 ay olduğu dönemde, Koum yeni bir iPhone aldı. Koum Apple Store ile birlikte yeni uygulama endüstrisinin çok daha büyük işler yapacağını anladı. Bunun üzerine Acton ile birlikte bir uygulama geliştirmeleri gerektirdiğinin farkına vardı. 24 Şubat 2009’da ise WhatsApp isimli şirketlerini Kaliforniya’da kurdular.

Kısa zamanda popüler olan WhatsApp’ın başarısı asla tesadüf değildi. Yükselişinde önemli birkaç faktör vardı. WhatsApp’ın olmadığı dönemlerde insanların telefon üzerinden iletişim kuracağı anlık mesajlaşma uygulaması olan BBM vardı. Sadece BlackBerry’nin sağladığı bu imkân insanları farklı arayışlar içine soktu. Diğer bir faktörde WhatsApp’ın telefon numarasını kullanmasıydı. WhatsApp’ın hızla yükselmesi, Facebook’un kurucusu olan Mark Zuckerberg’in dikkatini çekti. 2014’ün başlarına geldiğimizde WhatsApp 19 milyar dolar karşılığında Facebook’a satıldı. Satılma işleminden sonra WhatsApp’ın isminin ve şirketin korunacağı, çalışanların bağımsız olarak devam edeceği açıklandı.

WhatsApp’ın zorlu süreçlerden geçerek ulaştığı bu platform şu anda tüm dünyada en yaygın olarak kullanılan anlık mesajlaşma uygulamasıdır. 900 milyon tekil olmak üzere 400 milyon aktif kullanıcısı vardır. WhatsApp üzerinde günde ortalama 18 milyar mesaj gönderiliyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar