Dünyanın birçok yerinde sahne alan ünlü perküsyon sanatçımızın ismi nedir?

Hadi İpucu 9 Ekim Salı sorusu: dünyanın birçok yerinde sahne alan ünlü perküsyon sanatçımızın ismi nedir? Cevabı haberimizde.

Dünyanın birçok yerinde sahne alan ünlü perküsyon sanatçımızın ismi nedir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
9 Ekim 2018 Salı 14:56

Dünyanın birçok yerinde sahne alan ünlü perküsyon sanatçımızın adı? Hadi ipucu 9 Ekim tarihinde Perküsyon sanatçımızın adı soruldu. 9 Ekim 2018 tarihli Hadi İpucu sorusunda Dünyanın birçok yerinde sahne alan ünlü perküsyon sanatçımızın adı araştırılmaya başladı. Peki Perküsyon çalan Türk sanatçı kim? 9 Ekim Hadi İpucu sorusu "Hadi bu akşam Müzik Gecesi'yle 20:30'da.

Perküsyon nedir?

Vurmalı müzik aletleri, ritim amaçlı kullanılan çalgılar. Perküsyon veya vurmalı çalgı; bagetle, elle veya benzer başka bir çalgıyla vurma, sürtme veya ovma yoluyla ses çıkaran çalgı türüdür. Vurmalı çalgıların insan sesinden sonra en eski çalgı türü olduğu düşünülmektedir. Vurmalı çalgılar müzikte ritim yapısı kurulmak için kullanılır. Ritim, eski Yunancada ‘akış’ anlamına gelmektedir. Değişen uzunlukta vuruşların ortaya çıkardığı ses bütünlükleri ve serileri ritimleri oluşturur. Modern müzikte ritim yapıları, genellikle perküsyon aletleriyle icra edilir.

Peki dünyanın birçok yerinde sahne alan ünlü perküsyon sanatçımızın ismini biliyor muyuz?"

Hadi İpucu sorusunun yanıtı Burhan Öcal'dır. Türkiye'nin en iyi Perküsyon sanatçısı olarak bilinen Burhan Öcal bir çok ödüle sahiptir.

Burhan Öçal kimdir?

25 Nisan 1959 tarihinde Kırklareli'nde dünyaya geldi. Kariyeri boyunca sayısız konser veren usta sanatçının 14 albümü bulunuyor. Müzik eğitimine çocukluğunda başladı. Babası tarafından çeşitli perküsyon enstrümanları öğrenirken, annesi onu dinsel vokal müzikle tanıştırdı. 24 yaşındayken, müzik çalışmasına devam etmek için İsviçre'ye gitti. 1979'da, ilk kez Zürih Şiir Festivali'nde sahne aldı. İsviçre'deki ilk yıllarında Pierre Favre ile çalıştı. Piyanist Maria Joao Pires ve gitarist Elliot Fisk (1986) ve Joe Zawinul ve Senfonik Orkestra (1992) ile verdiği konserler müzikal eleştirmenler tarafından büyük beğeni topladı.

Klasik müzik ve klasik Türk müziğinin yanı sıra, Osmanlı saray müziği ve Türk halk müziği çaldı. Darbuka da dahil olmak üzere perküsyon enstrümanlarına ek olarak Öçal, divan-saz, tambour ve oud gibi Türk yaylı çalgıları çalabiliyor. Son zamanlarda, piyanist Peter Waters ile Bach'ın “Goldberg Variations” projesini gerçekleştirdi. Perküsyon sanatının yanında sinema ile de ilgilenen Burhan Öçal, 2004'de "O Şimdi Mahkum" filminde "Numan" karakterine hayat verdi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar