Thodex mağdurları paralarını geri alabilecek mi?

Thodex mağdurları paralarını geri alabilecek mi? sorusu Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in 2 milyar dolar ile yurt dışına kaçtığı iddiaları gündem oldu. Bu haber sonrası mağdurlar parasının alıp alamayacağını araştırmaya başladı. Peki, Thodex mağdurları paralarını geri alabilecek mi?

Thodex mağdurları paralarını geri alabilecek mi?
Son Güncelleme: 22 Nisan 2021 Perşembe 14:40
22 Nisan 2021 Perşembe 14:28

Thodex mağdurları paralarını geri alabilecek mi? Türkiye kripto para uygulaması Thodex'te yaşananlar ile çalkalanıyor. 391 bin kişinin yatırımda bulunduğu sistemin bir anda kapatılmış olması büyük mağduriyete neden oldu. Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in 2 milyar dolar ile yurt dışına kaçtığı iddiaları sonrası kullanıcılar paralarını alıp alamyacakları konuşunda endişeye vardı. Bu enidişe sonucunda araştırmaya başladılar. Thodex mağdurları paralarını geri alabilecek mi? İşte detaylar...

Thodex mağdurları paralarını geri alabilecek mi?

Kripto Para Araştırma uzmanı Helin Çelik konu ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. A Haber canlı yayınına katılarak konu hakkında görüşlerini dile getiren Kripto Para Araştırma uzmanı Helin Çelik'in ilgili açıklamaları şöyle:

"Ne yazık ki henüz doğrulanmasa da Thodex tarafından yapılan açıklamaya göre bir geçiş süreci var ve bunun 4-5 gün süreceğinden bahsediliyor. Bu noktada yatırımcı biraz panik olmuş durumda. Konuyla ilgilenen avukatlar Fatih Bey'in yurt dışına çıktığından bahsediyor.

ÇOK FAZLA SAYIDA KULLANICISI VARDI

Bu yüzden burada bir belirsizlik söz konusu. O yüzden bu kanatta da ne yazık ki biraz panik panik havası hakim çünkü çok fazla sayıda kullanıcısı olan bir kripto para alım-satım platformuydu. Böyle bir durumun yaşanması kullanıcıyı fazlasıyla zedeledi güven kırıklığı da yaratmış oldu.

THODEX MAĞDURLARI NE YAPMALI?

Böyle bir durum varsa eğer bu hemen sonuçlanabilecek bir durum değil ne yazık ki bir süreç içerisinde çözülmesi gereken durum haline gelecektir. Kullanıcı ne yapmalı? Bu noktada beklemeli çok fazla panik yapmadan gerçekten olayı önce bir anlayalım.

YURT DIŞI BORSALARI DAHA MI GÜVENİLİR?

Bunun faturasını diğer Türkiye'deki kripto para alım-satım platformlarına kesmeyelim çünkü sosyal medya hesaplarından işte yurt dışı borsalarıyla mı çalışmak lazım acaba diye kullanıcıların bir sitemi söz konusu ancak her borsa aynı değil ve nerede kurulu olduğunu bildiğimiz, ulaşabildiğimiz, dirsek temasında bulunabildiğimiz deyim yerindeyse gidip bir kapılarını çalabileceğimiz ya da biraz daha güven olgusunu daha fazla aşılayabilen borsalarla platformlarla çalışma yoluna gidilebilir.

Zaten bir düzenleme bir çerçeve gelecek. Zaten biz eğer düzgün bir çerçevede bu sisteme bakabilirsek Bitcoin piyasasından düzgün bir şekilde kar elde edebiliriz.

DİĞER YATIRIMCILAR DA TEHLİKEDE Mİ?

Düzenleme olmasa dahi düzenleme varmışçasına çalışan platformlar var. Zaten yıllardır düzenleme yapılıyormuş gibi borsalar var. Düzenleme geldiğinde çok etkilenmeyecek platformlar bunlar. Yatırımcılar bunları tercih edebilir. Çok göz önünde olan insanlar var.

Gidip kapısını çaldığınızda sizi misafir edebilecek platformlar var. Böyle platformları tercih edebilirsek en azından geçiş sürecinde biraz daha rahat eder yatırımcılar.

391 BİN MAĞDUR PARASINI ALABİLECEK Mİ?

Bunu bir avukatın değerlendirmesi daha uygun olur. Eğer platformdan kaynaklı bir hata bir sıkıntı varsa onu şirketin yaptığı açıklama doğrultusunda çünkü 5 gün bu piyasa için çok uzun bir süre.

DÜNYADA YASAL DÜZENLEME YAPILDI MI?

Türkiye'de açıklanan regülasyon sonrasında birkaç atak geldi Çin'den Günay Kore'den. Çin bu arada bizim tanımlamamızla benzer bir şekilde tanımlama yaptı kripto para açısından biz buna para diyemeyiz ancak bir yatırım aracıdır şeklinde bir tanım var. Hukuki zeminde yapılabilmesi çok güzel. Kripto paraların bu şekilde hayatımıza girmesi diğer kanatta dijital para çalışmalarını da başlatıyor.

Bu 5 günü hemen birden duyurmaları etik olarak ne derecede doğru bu tartışılır. Şu da yapılabilirdi önceden bir süre verilip biz böyle bir geçiş süreci yapacağız belli cüzdanlara aktarabilirsiniz ya da çekebilirsiniz belli bir gün vermek suretiyle seçenekler sunulabilirdi. Bu yatırımcının en doğal hakkıdır sonuçta.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar