Google Stadia nedir, nasıl kullanılır, ücretli mi?

Google Stadia nedir, nasıl kullanılır, ücretli mi? Teknoloji devi Google, 'oyunculuğun geleceği' olabilecek yeni dijital oyun platformu Stadia'yı resmen tanıttı. Peki Stadia nedir, nasıl kullanılır, ücretli mi? sorularının yanıtı haberimizde.

Google Stadia nedir, nasıl kullanılır, ücretli mi?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
20 Mart 2019 Çarşamba 19:05

Google Stadia nedir, nasıl kullanılır, ücretli mi? Teknoloji devi Google, 'oyunculuğun geleceği' olabilecek yeni dijital oyun platformu Stadia'yı resmen tanıttı. Peki Stadia nedir, nasıl kullanılır, ücretli mi? sorularının yanıtı haberimizde. Konsol oyunları tarih mi oluyor sorusu bir kez daha gündeme geldi.

Stadia nedir?

Teknoloji devi Stadia'nın tanıtılması gündeme bomba gibi düştü. Dünya capında milyonlarca kullanıcısı bulunan google'ın bu hamlesi konsol oyuncuları tarafından heyecanla karşılandı. Stadia nedir, nasıl kullanılır, ücretli mi? sorularının yanıtlarını haberimizde bulabilirsiniz. Stadia'nın sloganı, "Nerede ve ne zaman istersen oyun oyna". Yani oyuncular internet sağlayıcılarından, istedikleri cihazı kullanarak oyun keyfini deneyimleyebiliyor. Ayrı yüksek performanslı oyun bilgisayarları ya da oyun konsolları gibi donanımlara para vermelerine de gerek kalmıyor. Çünkü oyunları çalıştıran aslında Google'ın yüksek performanslı sunucuları oluyor.

Stadia nasıl kullanılır?

Stadia'nın tanıtılmasının ardından kullanıcıların aklına takılan ilk soru Stadia nasıl kullanılır? sorusu oldu. Bu konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmezken Stadia kullanmak için kablosuz kumandaya ve hızlı bir internet bağlantısına sahip olmanız gerekmektedir. Google, tanıtım toplantısında yeni oyun kumandasını da tanıttı. Stadia ile uyumlu bu kumanda ilk bakışta klasik bir konsol kumandasını andırsa da, bir tuşla oyunu YouTube video platformunda paylaşmayı sağlıyor. Kablosuz bağlantı ile çalışan kumanda, Google Asistan'a da erişim sağlıyor.

Bir kullanıcı, YouTube'dan yayınını izlediği bir oyunun içinde kendisini bulabiliyor. Saniyeler içinde pasif bir izleyici olmaktan çıkıp, oyuna giriyor. Kumandanın bir tuşuyla da oyunu yayınlayabiliyor. Stadia, bulut (cloud) servis gücü ile, dev bir sunucu üzerinden çalışıyor.

@Google tarafından yapılan numaralı Twitter paylaşımını geçin@Google tarafından yapılan numaralı Twitter paylaşımının sonu. Yani bilgisayara oyun indirme ya da mağazaya gidip oyun satın almaya gerek kalmıyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar