Sibel ünli kim, nereli, nasıl öldü, Twitter, neden intihar etti, kaç yaşında?

Sibel Ünli kim, nereli, nasıl öldü, Twitter, neden intihar etti, kaç yaşında? soruları bir öğrencinin intiharı sonrasında çok araştırıldı. Sibel ünli kim, nereli, nasıl öldü, Twitter, neden intihar etti, kaç yaşında? Detaylar haberimizde…

Sibel ünli kim, nereli, nasıl öldü, Twitter, neden intihar etti, kaç yaşında?
Son Güncelleme: 6 Ocak 2020 Pazartesi 14:02
6 Ocak 2020 Pazartesi 09:23

Sibel ünli kim, nereli, nasıl öldü, Twitter, neden intihar etti, kaç yaşında? İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı öğrencisi olan Sibel Ünli için Fatih'te kayıp başvurusunda bulunulmuştu. 3. sınıf öğrencisinin intihar ettiği ortaya çıktı. Üniversite öğrencisi Sibel Ünli’nin intiharı sonrasında arama motorlarında Sibel Ünli kim, nereli, nasıl öldü, Twitter, neden intihar etti, kaç yaşında? soruları araştırıldı. Peki Sibel ünli kim, nereli, nasıl öldü, Twitter, neden intihar etti, kaç yaşında? sizler için araştırdık

Sibel Ünli kim, nereli, nasıl öldü, Twitter, neden intihar etti, kaç yaşında?

20 yaşında olan Sibel Ünli İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı’nda okuyordu. Fatih’te kayıp başvurusunda bulunulduktan sonra 3. sınıf öğrencisi Sibel Ünli’nin intihar ettiği ortaya çıktı.

Sibel Ünli Batman’dan İstanbul’a göç eden Ünli Ailesi’nin 7 çocuğundan biri olan Sibel, epilepsi hastasıydı. Sibel Ünli’nin intihar sebebi ise görünüşüne gelen acımasız yorumlar, işsizlik ve parasızlık olduğu belirtildi. Genç kızın cesedi Samatya sahilinde ortaya çıktı...

Ünli'nin intihar etmeden önce sosyal medya hesabından attığı karamsar tweetler dikkat çekti.

Sibel Ünli'nin "Yemek kartımda 1 lira kalmış, gidecek yerim yok, iş arıyorum" tweetleri yürekleri dağlarken, genç öğrencinin daha önce de intihar girişiminde bulunduğu öğrenildi.Ünli'nin, işsizlik ve yoksulluk nedeniyle yaptığı paylaşımlarından bazıları şöyle:

Sibel Ünli’nin Twitter hesabı @kibele1903 adresinden ulaşabilirsiniz

Tıp doktoru olan ve göreve yeni başlayan ağabeyi Aydın Ünli, kardeşinin sosyal medyada hastalığından dolayı aşağılandığını ve intihara sürüklendiğini söylüyor. Sibel Ünli’nin sosyal medyada yaptığı konuşmalarda başka kişiler tarafından fiziksel görüntüsü gerekçe gösterilerek siber zorbalığa maruz kaldığı anlaşılıyor

Ağabey Ünli, sosyal medyada kardeşiyle ilgili konuşulanlardan yaşadığı rahatsızlığı da şu sözlerle dile getirdi:

“Sosyal medyadan gelen ağır eleştiriler kardeşimi çok derinden etkiledi. Bu konu ile ilgili onunla sürekli konuşuyordun. İnsanlar onun dış görünüşü ile dalga geçiyorlardı. Hatta insanlığa sığmayacak kelimeler kardeşim için kullanılıyordu. Kardeşim evde üzülmesin diye ‘özürlü’ kelimesini asla evde bile kullandırtmazdım. Eksiklik hissetmesin diye bir şey söylemezdik. Bu olay hepimizin başına gelebilir, hepimiz bir engelli adayıyız. Ama sosyal medyada kardeşimin üzerine insanlığa sığmayan ifadelerin kullanılması onu çok derinden etkiledi.

Maalesef kardeşim bazı şeylerin üstesinden gelemedi. Ona daha iyi şartlarda destek olabilecek imkânlarımız yoktu. Devletten ve sosyal kurumlardan yardım talep ettik. Ama yeterli olmadı ne yazık ki. Kardeşimizi kaybettik. Ailesi olarak keşke elimizden daha çok şey gelebilseydi”

Ailesinin ifadesine başvuruldu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Samatya'da denizde cesedi bulunan Ünli'nin ölümüne ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında ailesinin ifadesine başvurdu.

Ünli'nin annesi Ayşe Ünli'nin, kızının sara hastası olduğunu ve fiziksel engellerinin bulunduğunu söylediği öğrenildi.

Kızının, çeşitli nedenlerle Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde yatılı tedavi gördüğünü anlatan anne Ünli, vefat ettiğini 4 Ocak'ta polislerden öğrendiklerini beyan ettiği aktarıldı.

Ablası Zeynep Duman'ın da ifadesinde, kardeşinin psikolojik sorunlar ve platonik bir aşk sebebiyle yaşamına son vermiş olabileceğini söylediği kaydedildi.

Öte yandan ailesinin, Sibel Ünli ile ilgili 3 Ocak'ta polise kayıp başvurusu yaptığı bildirildi.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar