için kaldı

San Andreas Fayı nedir, konusu ne, oyuncuları kim, nerede çekildi?

San Andreas Fayı nedir, konusu ne, oyuncuları kim, nerede çekildi? Sorusu araştırılmaya başlandı. Kanal D’de yayımlanan filmin detayları araştırılmaya başlandı. Peki, San Andreas Fayı nedir, konusu ne, oyuncuları kim, nerede çekildi? Sizin için araştırdık

San Andreas Fayı nedir, konusu ne, oyuncuları kim, nerede çekildi?
Son Güncelleme: 25 Haziran 2020 Perşembe 16:06
25 Haziran 2020 Perşembe 16:01

San Andreas Fayı nedir, konusu ne, oyuncuları kim, nerede çekildi? Kanal D’de 25 Haziran 2020 akşamı San Andreas Fayı isimle yabancı bir film yayınlandı. Film severler filmin detaylarını araştırmaya başladı. Peki, San Andreas Fayı nedir, konusu ne, oyuncuları kim, nerede çekildi? Film hakkındaki detayları sizin için derledik.

San Andreas Fayı konusu ne, oyuncuları kim, nerede çekildi?

California'da yaşanan ve Batı Kıyı Şeridi'nin tamamını etkileyen büyük çaplı bir deprem faciasının ardından yaşanan arama kurtarma sürecinde, itfaiye eri Tom'un yaşadıklarını ön plana alan film, genç adamın duygusal hayatı ile sorumluluklarını dengede tutma çabasına odaklanıyor.

Kötü şöhreti ile bilinen San Andreas Fayı’nın kırılması ile 9 şiddetindeki bir depremle Kaliforniya sallanır. Bir arama kurtarma pilotu ve artık araları pek de iyi olmayan eşi, Los Angeles’tan San Francisco’ya, kızlarını kurtarmak için yola çıkarlar. Ancak, kuzeye yaptıkları bu tehlikeli yolculuk, henüz sadece bir başlangıçtır. Ve ne zaman en kötüsü artık bitti diye düşünseler, daha da kötüsü başlamaktadır.

New Line Cinema ve Village Roadshow Pictures'ın yapımcılığında, Dwayne Johnson'ın başrolünde oynadığı filmin yönetmeni Brad Peyton, yapımcısı ise Beau Flynn.

San Andreas Fayı nedir, nerede?

San Andreas Fay Hattı ya da San Andreas Kırığı, Kaliforniya boyunca yaklaşık 1.200 kilometer (750 mi) uzanan bir kıta dönüşüm fayıdır.[1] Pasifik levhası ile Kuzey Amerika levhası arasındaki tektonik sınırı oluşturur ve sağ yanal atımlı bir faydır. Fay, her biri farklı özelliklere ve farklı derecede deprem riskine sahip üç bölüme ayrılır. Fay boyunca kayma oranı 20 to 35 mm (0,79 to 1,38 in)/yıl arasında değişir.

Fay, 1895'te kuzey zonu keşfeden UC Berkeley'den Andrew Lawson tarafından tespit edildi. İsmini San Andreas Gölü'nden almıştır. 1906 San Francisco depreminin ardından Lawson, fayın güney Kaliforniya'ya kadar uzandığı sonucuna vardı.

1953'te jeolog Thomas Dibblee, fay boyunca yüzlerce mil yanal hareketin meydana gelebileceği sonucuna vardı. Fay, ilk olarak yaklaşık 20 milyon yıl önce ortaya çıktı

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar