Plaka sorgulama nasıl yapılır? Plakayla araç sahibi kim öğren

Plaka sorgulatarak araç sahibi öğrenme, plakadan araç sahibini nasıl öğrenirim, plakadan araç sahibi öğrenme, sorgulama gibi işlemler merak ediliyor. Bu metinde bulabilecekleriniz plaka sorgulama araç sahibi kim, plaka sorgulama araç kimin, plaka sorgulama sms, plaka sorgulama ceza, plaka sorgulama.

Plaka sorgulama nasıl yapılır? Plakayla araç sahibi kim öğren
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:00
17 Ocak 2019 Perşembe 14:11

Birçok araç ile ilgili bilgiye trafik plakası üzerinden ulaşabilirsiniz. Yolda geçen bir arabayı mı beğendiniz, aracın sahibi kim? Merak mı ettiniz bütün her şeyin bilgisi plakadır. Nasıl ki insanların kimliği TC kimlik ise aracın kimliği de plakadır. Araç sahibinin ismi, araç bilgileri vb. bilgilere plaka sorgulatarak ulaşabilirsiniz bu anlamdaki işlemler Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılır. Bu yazımızda plaka sorgulama, plaka sorgulatarak araç sahibinin kim olduğunu öğrenebileceksiniz.

PLAKADAN ARAÇ SAHİBİ SORGULA

Vatandaşların birçoğu plaka sorgulayarak araç sahibi öğrenmek istiyor. Güvenlik sebebiyle bu tür sitelerin varlığı yoktur. Çünkü internet üzerinden plakadan isim sorgulama yapılacak bir ortam bulunmamaktadır. İnternet üzerinden plaka sorgulama yasal değildir, çünkü yolda gördüğünüz her aracın sahibini internetten öğrenebilirsiniz. Bunun önüne geçmek için böyle bir platform açılmamıştır.

E-DEVLET'TEN PLAKA ARAÇ SAHİBİ SORGULAMA 

E-Devlet gibi plaka sorgulama yapabileceğiniz mecralarda araç plakasından borç ya da nereden ne zaman alındığı gibi verilere ulaşılabilir. Sizleri bu doğrultuda yanıltan web adreslerine itimat etmemeniz gerekmektedir.

PLAKADAN ARAÇ SAHİBİNİ ÖĞRENME

Aracınıza çarpıp kaçılmış, ya da gasp edilmiş, zarar verilmiş olabilir ya da bunların dışında bu araç sahibi kim diye merak etmiş olabilirsiniz, ancak herhangi bir şekilde Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bizzat başvuruda bulunsanız dahi kişisel verileri sizinle hiç bir şekilde paylaşmayacaklardır. Bu gibi durumlarda plaka üzerinden suç duyurusu bulunmanız tek seçenek olacaktır. Resmi prosedür kapsamında gerekli işlemler ilgili şahıs hakkında başlatılacaktır. Bunun haricinde sizin de bilgilerinizi internet üzerinde plaka sorgulatarak öğrenebilmek, sorgulayabilmek mümkün değildir.

PLAKAYLA ARAÇ SAHİBİNİ NASIL ÖĞRENEBİLİRİM?

Emniyette çalışan tanıdığınız varsa ya da kasko şirketleri aracılığıyla plaka bilgisiyle araç sahibini öğrenebilirsiniz. Kasko şirketleri de bankalar gibi kişiler hakkında bazı bilgileri aktarabilmektedirler. Yani kasko şirketleri bu konudaki en büyük yardımcınızdır. Araç sahibini nasıl öğrenebilirim? Sorusunun yanıtı yasal olmadığı ihtimalle birçok ulaşacağınız kurum size hayır yanıtını verecektir. Plakadan araç sahibi sorgulama, plakadan araç sahibi öğrenme gibi yapabileceğiniz internet üzerinde yapabileceğiniz bir işlem olanağı yoktur.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar