Okullar 22 Şubat Pazartesi açılıyor mu? Okulların açılışı Mart ayına mı ertelendi?

Okullar 22 Şubat Pazartesi açılıyor mu? Okulların açılışı Mart ayına mı ertelendi? Okullar 22 Şubat Pazartesi açılıyor mu? Okulların açılışı Mart ayına mı ertelendi?

Okullar 22 Şubat Pazartesi açılıyor mu? Okulların açılışı Mart ayına mı ertelendi?
Son Güncelleme: 18 Şubat 2021 Perşembe 13:57
18 Şubat 2021 Perşembe 13:52

Okullar 22 Şubat Pazartesi açılıyor mu? Okulların açılışı Mart ayına mı ertelendi?Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan son dakika yüz yüze eğitim açıklaması geldi. Ara tatilin sona ermesi sonrasında ikinci dönemin başlaması ile birlikte, yüz yüze eğitim ile ilgili ayrıntılar öğrenciler tarafından da merak edilmeye başlandı. Bu noktada, ilkokullar, ortaokullar ve liseler ne zaman açılacak sorusunun yanıtı da araştırır oldu.

22 Şubat Pazartesi okullar açılıyor mu?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okullarda yüz yüze eğitim geçiş süreci hakkında son dakika açıklamalarında bulundu. Bakan Selçuk, ikinci dönem okullar açılacak mı sorusuna, "Bu ilk adımı takip edecek diğer adımımız, 1 Mart'ta okul öncesi, özel eğitim, ilkokul ile lise ve üniversite giriş sınavlarına hazırlanan 8 ve 12. sınıf öğrencilerimiz için okulların kapısını açmak olacak. Ayrıca il ve ilçe merkezlerinde salgının yaygınlık durumuna göre belirlenen ölçütler uyarınca okul risk değerlendirmesi yapılarak tüm sınıf düzeylerinde okullarımızı açma konusunda da ilin kendi koşulları doğrultusunda kendi adımını atabilmesi için gerekli hazırlıkları yapıyoruz." şeklinde yanıt verdi.

 

 

Bakan Selçuk, okulların açılmasıyla ilgili attıkları tüm adımların uzun süren araştırmalar ve planlama süreçlerinin sonunda belirlendiğini ifade ederek, bunun için çalışmaları adım adım yürüttüklerini dile getirdik.

Sağlık güvenliğinin adil ve kontrol edilebilir olmasının kendileri için çok önemli olduğunu aktaran Selçuk, "Bu kararlılıkla bütün evlatlarımızın aynı sağlık güvenliği imkanları içinde olması için 27 Temmuz 2020'de Bakanlığımız ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında imzalanan 'Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü' kapsamında bir kılavuz yayımladık." dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar