Milli füze savunma sistemi Siper nedir?

Milli füze savunma sistemi Siper nedir? Sorusu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Milli Teknoloji Geliştirme Altyapıları Açılış Töreni'nde yaptığı açıklama sonrası merak konusu oldu. Milli füze savunma sistemi Siper nedir? Sorusunun cevabını sizler için derledik.

Milli füze savunma sistemi Siper nedir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:58
31 Ekim 2018 Çarşamba 16:01

Milli füze savunma sistemi Siper nedir? Sorusu Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın Milli Teknoloji Geliştirme Altyapıları Açılış Töreni'nde milli savunma sistemleri hakkında verdiği bilgilerin ardından merak konusu oldu. Milli füze savunma sistemi Siper nedir? Sorusunun yanıtına haberimizden ulaşabilirsiniz. Erdoğan bu yeni sistemin ilk teslimatlarının 201 yılında yapılacağını ifade etti. İşte Milli füze savunma sistemi Siper nedir? Sorusunun yanıtı...

Milli füze savunma sisteminin adı: Siper

"Hava füze savunma sistemi 'Siper'in çalışmaları başladı"

Milli uzun menzilli bölgesel hava füze savunma sisteminin oluşturulmasına yönelik çalışmalar başlatıldı. 'Siper' adıyla başlattığımız milli uzun menzilli bölgesel hava füze savunma sisteminin hayırlı olmasını diliyorum."

Siper nedir?

Siper, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın Milli Teknoloji Geliştirme Altyapıları Açılış Töreni'nde açıkladığı yeni geliştirilmeye başlanılan hava savunma sisteminin adıdır.

ASELSAN, Hava Savunma Silah ve Füze Sistemlerinin yüksek performans sensör, komuta kontrol, haberleşme ve atış kontrol sistemleriyle entegre olduğu katmanlı hava savunma konseptine uygun sistemler tasarlamaktadır.

ASELSAN yaklaşık 30 yıl kadar önce Stinger Ortak Üretim Programı ile başlayan daha sonra Kaideye Monteli Stinger (KMS) projesiyle devam eden Hava Savunma Sistem çözümlerine Hava Savunma Erken İkaz ve Komuta Kontrol Sistemi (HERİKKS) ve Hava Savunma Radarı ürünlerini eklemiştir. Bu anlamda ASELSAN Hava Savunma Sisteminin üç temel taşı Silah, Sensör ve Komuta Kontrol unsurlarını içeren komple sistemler üreterek başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere dünya ordularına bu alanda çözüm sunma başarısını elde etmiştir.

ASELSAN hava savunma alanındaki 25 yıllık tecrübesi ile KORKUT Kundağı Motorlu Hava Savunma Silah Sistemi, HİSAR Alçak/Orta İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi, Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemleri gibi hava savunma projeleri kapsamında çeşitli kalibre silahlar kullanabilen, füze ve/veya roket atabilen, kara, deniz ve hava platformlarına entegre edilebilen çeşitli hava savunma silah sistemlerinin tasarım, geliştirme ve üretim çalışmalarını sürdürmektedir. Ayrıca Silahlı Kuvvetlerin envanterinde mevcut olan hava savunma sistemlerinin güncel ihtiyaçlar doğrultusunda modernizasyonunu da gerçekleştirmektedir.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar