Mehmet Ali Alabora nerede, İngiliz vatandaşı mı?

Hakkında yakalama kararı çıkarılan oyuncu Mehmet Ali Alabora nerede, İngiliz vatandaşı mı oldu? soruları internette aratılmaya başlandı. Peki Mehmet Ali Alabora nerede, İngiliz vatandaşı mı oldu? Detaylar haberimizde…

Mehmet Ali Alabora nerede, İngiliz vatandaşı mı?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
5 Aralık 2018 Çarşamba 10:21

Mehmet Ali Alabora nerede, İngiliz vatandaşı mı oldu? Gezi Parkı olaylarına katılan oyuncu Mehmet Ali Alabora hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Yakalama kararı sonrası birçok kişi Mehmet Ali Alabora nerede, İngiliz vatandaşı mı oldu? sorusunu sordu. ‘Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasına engellemeye teşebbüs etme’ suçlamasıyla ‘tutuklamaya yönelik’ yakalama kararı çıkartılan Mehmet Ali Alabora nerede, İngiliz vatandaşı mı oldu? sorusunun yanıtı haberimizde

Mehmet Ali Alabora hakkında neden yakalama kararı çıkarıldı?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine İstanbul 8. Sulh Ceza Hâkimliği'nin verdiği kararda, Gezi eylemlerinin iç organizasyonun halen aynı soruşturma kapsamında tutuklu bulunan iş adamı Osman Kavala tarafından yapıldığı, yurtdışı bağlantısının ise Soros bağlantılı kuruluşlar olduğuna dikkat çekildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Yılmaz tarafından hazırlanan ve mahkemeye sunulan tutuklamaya yönelik yakalama talebi için Alabora'nın Gürcistan ve Arap dünyasındaki ayaklanmalarda rol oynayan OTPOR lideri Sırp Ivan Maroviç ile İstanbul ve Mısır'da Gezi eylemleri öncesi yaptığı görüşmeler delil olarak dosyaya koyuldu.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Savcılığın gönderdiği yazıda, Mehmet Ali Alabora, eşi Ayşe Pınar Alabora, Defne Anter, yazar Handan Meltem Arıkan ve reklamcı Metin Osasogie Edomvvonyi'nin 18-21 Haziran 2012'de İstanbul'da, 7-15 Temmuz 2012'de ise Mısır'da Ivan Maraviç ile görüştüklerine dikkat çekildi. Maroviç'in Mısır'da bulunduğu sırada Kavala'nın da yurtdışında olduğuna vurgu yapıldı.

Mehmet Ali Alabora ve Osman Kavala'nın Türkiye'ye dönmelerinin ardından 30 Temmuz 2012'de Mi Minör adlı tiyatro oyununun provalarına başladıklarını belirten kararda, "Bu oyunda özetle 'Temsili Ülkenin Başkanına Karşı Ayaklanmanın' teşvik edildiği söz konusu şahısların ülkemize gelmesinin hemen ardından oyunun provalarına başlanmıştır" denildi. Gezi Parkı ayaklanmasının 2011'den beri planlandığına da dikkat çekilerek buna delil olarak ise Alabora'mn 2011'de çektiği videolarda "Ayaklan İstanbul" ibarelerinin bulunması gösterildi.

Mahkemenin verdiği "tutuklamaya yönelik yakalama" kararında ise şu ifadeler yer aldı:

“Elde edilen bulgu ve tüm dosya Gezi eylemleri olarak bilinen olayların Osman Kavala önderliğinde Açık Toplum Vakfı ve Anadolu Kültür A.Ş tarafından gerçekleştirilen organizasyon neticesinde planlı ve sistemli olarak gerçekleştirildiği açıktır. Nihai amaç ülkedeki şiddet eylemlerini marjinal gruplara ve terör örgütlerine kanalize ederek ülke geneline yayıp kaos ve kargaşa yaratarak mevcut hükümeti işlevsiz hale getirmek olduğu anlaşılmıştır…”

Mehmet Ali Alabora nerede?

Gezi Parkı olaylarında yürüyüşlerle karılan ve yaptığı açıklamalarla gündeme gelen ve hakkında yakalama kararı çıkarılan ünlü oyuncu Mehmet Ali Alobara ve eşi Pınar Öğün ile beraber İngiltere'ye yerleştiği iddia edildi. İngiltere’nin Mehmet Ali Alabora’yı iade edeip etmeyeceği ise belirsizliğini koruyor. İngiltere’de konu hakkında bir açıklama da gelmesi.

Mehmet Ali Alabora Kimdir?

Mehmet Ali Alabora 25 Kasım 1977 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Annesi ve babası sanatçı olan Alabora’nın annesi Betül Arım, babası Mustafa Alabora’dır. Mehmet Ali Alabora 19 Kasım 2009 tarihinde Pınar Öğün’le hayatını birleştirmiştir. Profesyonel anlamda ilk tiyatro denemesi Tiyatro İstanbul sahnesinde oynanan “Acaba Hangisi?” isimli oyunda olmuştur. İlk olarak tiyatro tecrübesini okulda oynadığı oyunlarla kazanan Alabora 1993 senesinde Özel Boğaziçi Lisesi sponsorluğunda yarı profesyonel olan “Boğaziçi Sanat” isminde bir tiyatro kurmuştur. Bu tiyatroyu Evren Ergeç’le kuran Alabora, 1995 1997 seneleri arasında Savaş Ay’ın sunduğu Atv’de yayınlanan A Takımı programında çalışmıştır.

Bu sıralarda ismini Kara Melek isimli dizide rol alarak duyurmuştur. Ancak asıl ününü Yılan Hikayesi isimli dizide canlandırdığı Memoli karakteri sayesinde kazanmıştır. Bu dizide başrolde rol alan Mehmet Ali Alabora kendisine ciddi bir hayran kitlesi yaratmayı başarmıştır. 1999 senesinde ilk sinema filmi deneyimini yaşamıştır. Türk Yunan ortak yapımı olan “Kayıkçı” adlı filmde başrol oynayarak sinema sektörüne giriş yapan Mehmet Ali Alabora bu sıralarda da İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nı tamamlamıştır.

Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde bir süre öğretim üyesi sıfatıyla görev almıştır. Ayrıca Alabora, Garajistanbul’un kurucuları arasında yer almaktadır. 2010 senesinin Mayıs ayına kadar da Garajistanbul’un yönetiminde görev yapmıştır. 29 Mart 2011 tarihinde kurulmuş olan Oyuncular Sendikası’nın da kurucu üyelerinden biri olan Alabora, bu sendikanın genel başkanı seçilmiştir.

Sinema ve Televizyon Projeleri

Kara Melek – 1996

Yılan Hikayesi – 1999

Kayıkçı – 1999

Sır Çocukları – 2002

Canım Kocacım – 2003

Abdülhamit Düşerken – 2003

Kasırga İnsanları (TV Dizisi) – 2004

Hayalet – 2004

Hababam Sınıfı Merhaba – 2004

Hababam Sınıfı Askerde – 2005

2005 Şans Kapıyı Kırınca – 2005

Ayın Karanlık Yüzü – 2005

Maskeli Beşler İntikam Peşinde – 2005

Hababam Sınıfı 3,5 – 2006

Karınca Yuvası – Engin – 2006

Eve Dönüş – 2006

Pınar Öğün kimdir?

Pınar Öğün, 20 Ağustos 1984 tarihinde Ankara'da doğmuştur. Çerkez kökenlidir. 2002 yılında başladığı Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nü 2006 yılında bitirdikten sonra İngiltere'nin en seçkin ve köklü akademilerinden biri olanLAMDA'da (Londra Müzik ve Dramatik Sanatlar Akademisi) 2006-2008 yılları arasında iki yıl oyunculuk eğitimi aldı.

LAMDA'nın mezuniyet projesi olarak sahnelenen oyunda başrol oynama başarısını elde etti. Mezun olduktan sonra live art çalışmaları yaptı ve "The Finale" adlı sıra dışı live art performansında yer aldı. Bundan başka Londra'da birçok kısa film ve tiyatro oyununda oynadı. Londra'da rol aldığı son oyun olan Who Would Carry the Word büyük övgüyle karşılandı.

 Pınar Öğün, İlk sinema filmi, Atıf Yılmaz'ın son filmi olan 2004 yapımı Eğreti Gelin'dir.

2010'da yayınlanmaya başlayan ve Türkan Saylan'ın yaşamını konu alan Türkan dizisinde Türkan Saylan'ı canlandırdı.

Pınar Öğün, 21 Kasım 2009 tarihinde oyuncu Mehmet Ali Alabora ile evlendi. Gezi olayları sırasında yaptığı açıklamalarıyla dikkat çeken oyuncu Mehmet Ali Alabora, olayların dinmesinin ardından eşi Pınar Öğün ile beraber İngiltere'ye yerleşti.

Filmleri ve Dizileri :

2013 - Kapalı Devre (İlkay Erdoğan) (Sinema Filmi)

2010 - Türkan (Türkan) (TV Dizisi)

2009 - Ayna (Nazlı)

2009 - Maya's Revenge/Maya'nın İntikamı (Maya) (kısa film)

2008 - Resurrecting the Street Walker (Rosa)

2008 - Jaded/Tatsız Tuzsuz (kısa film)

2005 - The Net 2.0 (Temizlikçi Kadın) (Sinema Filmi)

2004 - Hayalet (Ayça) (TV Dizisi)

2004 - Eğreti Gelin (Nazlı) (Sinema Filmi)

Mustafa Alabora kimdir?

Musrafa Alabora, 16 Mart 1946 tarihinde İstanbulda Sabahattin Alabora ve Nur Hayat Fatma Pınar'ın oğlu olarak İstanbul Şişli'de doğmuştur. Talat PaşaOrtaokulu'nda okudu, ardından İstanbul Belediye Konservatuarı'ndan mezun oldu.

Halk Oyunları, Ankara Birliği, Şehir Tiyatroları, Kent Oyuncuları, Dormen Tiyatrosu gibi tiyatrolarda pek çok oyunda oynadı. 1968 ile 1969 yıllarında Halk Oyuncuları'nda oynadıktan sonra, Vasıf Öngören, Halil Ergün veErdoğan Akduman'la Ankara Birliği Sahnesi'ni kurdu.

1972 yılında siyasi bir suçtan tutuklanarak 2,5 yıl hapis yattı.

Televizyonlarda pek çok seslendirme yaptı. Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde öğretim üyesi olarak görev yaptı ve tiyatro bölüm başkanlığını sürdürdü.

Musrafa Alabora, 1975 yılında 'Ağrı Dağı Efsanesi' adlı oyunda tanıştığı Betül Arım ile evlenip 1980 yılında ayrılmışlardır. Oyuncu Mehmet Ali Alabora (d. 25 Kasım 1977) adında oğlu vardır.

1996 - 1999 yılları arasında senaryosunu Nuran Devres ve Kubilay Zerener'in yazdığı "Kara Melek" dizisinde Sanem Çelik, Ece Uslu, Mustafa Alabora,Zerrin Arbaş, Ziya Kürküt, Aliye Uzunatağan, Zehra Alptürk, Mehmet Ali Alabora, Kaan Çakır, Görkem Yeltan ile birlikte rol almıştır.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

turan En beğenilen yorum
sadece bu herif değil,yanındaki diğerleri de tutuklansın...onlarda aynı keriz lerden