Magenta rengi forma ne anlama geliyor?

Fenerbahçe’nin forma renginde değişikliğe gitmesinin ardından kullanılan magenta renginin ne anlama geldiği, nasıl elde edildiği araştırılmaya başladı. Fenerbahçe’nin magenta rengi forması ne anlama geliyor? Fenerbahçe’nin magenta rengi forması ne anlama geliyor?

Magenta rengi forma ne anlama geliyor?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:58
13 Kasım 2018 Salı 10:37

Fenerbahçe, Alanyaspor karşısına çıktığı magenta rengi forma merak konusu oldu. Formada neden magenta rengi kullanıldığı, ne anlama geldiği ve magenta renginin nasıl elde edildiği araştırılmaya başladı. Magenta renginin tüm detayları haberimizde.

Fenerbahçe forması magenta rengi forma nedir sorusu araştırılıyor. Fenerbahçe, Alanyaspor karşısına bu formayla çıktı. İnsanlar şimdi neden magenta rengi kullanıldı? Sorusunun cevabını merak ediyor.

Fenerbahçe’nin magenta rengi forması ne anlama geliyor?

Fenerbahçe, Alanyaspor ile oynayacağı maçta forma arkasında 'magenta' rengi olan isim ve numaraları kullanıldı. Sarı-lacivertli kulüp, toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik farkındalık yaratmak amacıyla HeForShe hareketiyle yapacağı iş birliği nedeniyle tarihinde ilk kez böyle bir renkle sahaya çıktı. Fenerbahçe’nin magenta rengi formasının anlamı toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik farkındalık yaratmak amacıyla tarihinde ilk kez farklı bir renkle buluşacak. HeForShe hareketinin, pembe ve mavinin eşit oranda karışımı ile elde edilen kurumsal rengidir.

Magenta rengi nasıl bir renk, nasıl elde edilir?

Magenta renk skalasında olmayan bir renk. Galibarda veya fuşya rengi kırmızı ve mavi ışığın eşit oranlarda karıştırılması ile elde edilir. Bu renk daha çok İngilizce isminin okunuşu olan "macenta" adıyla anılır.

Magenta rengin özellikleri nelerdir?

-Işık renklerinde Magenta, mavi ve kırmızı ışığın karışımı ara renktir.

-Matbaada kullanılan CMYK boya renklerinde magenta ana renk olarak kullanılmaktadır.(C:Cyan M:Magenta Y:Yellow K:Black)

-Magentanın tamamlayıcı rengi yeşildir. Yeşil ışık ve magenta ışık renklerin karışımı beyaz ışığı verir.

-Magenta renginin RGB değeri "255, 0, 255"

-Magenta renginin CMYK değeri "0, 100, 0, 0"

-Magenta renginin hex değeri "#00FFFF"

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar