Fatih Mehmet Maçoğlu ile SMF arasındaki ilişki nedir? 

Ovacık belediye başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, 2019 yerel seçimlerinde Tunceli il merkezinde SMF’ye aday adaylığı başvurusunda bulunduğunu açıkladı. Fatih Mehmet Maçoğlu ile SMF arasındaki ilişki nedir? Fatih Mehmet Maçoğlu Türkiye Komünist Partisi (TKP)'nden ayrıldı mı? İşte bu soruların cevabı...

Fatih Mehmet Maçoğlu ile SMF arasındaki ilişki nedir? 
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:58
11 Kasım 2018 Pazar 17:13

Türkiye'de geniş kesimler tarafından 'Komünist Başkan' olarak tanınan Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Tunceli Belediye Başkanı aday adayı mı oldu? Fatih Mehmet Maçoğlu ile SMF arasındaki ilişki nedir? Fatih Mehmet Maçoğlu Türkiye Komünist Partisi (TKP)'nden ayrıldı mı? İşte bu soruların cevabı...

Fatih Mehmet Maçoğlu Tunceli Belediye Başkanı aday adayı mı oldu?

2014 yerel seçimlerinde Tunceli Ovacık Belediye Başkanı olan Fatih Mehmet Maçoğlu, 2019 yerel seçimlerinde Tunceli il merkezi için Sosyalist Meclisler Federasyonu'ndan (SMF) aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Adaylığını sosyal medya hesabından duyuran Maçoğlu “Gelinen noktada söz, yetki, karar halka şiarı ve devrimci halkçı yerel yönetimler programının Dersim il merkezinde de hayata geçirilmesi hedefiyle ve her birimizin özneleşme sorumluluğunun bilinciyle SMF’nin Dersim’de belediye başkanlığı aday adayı olarak kurumuma başvurumu yapmış bulunmaktayım” ifadelerini kullandı.

Fatih Mehmet Maçoğlu ile SMF arasındaki ilişki nedir?

Fatih Mehmet Maçoğlu, 2014 yerel seçimlerinde TİKKO'nun kurucusu İbrahim Kaypakkaya çizgisinde legal alanda siyaset yapan ve Maocu bir yapıda olan Demokratik Halklar Federasyonu (DHF) ile TKP'nin yaptığı ittifakla seçimi kazanmıştı.

Fatih Mehmet Maçoğlu Türkiye Komünist Partisi (TKP)'nden ayrıldı mı?

Fatih Mehmet Maçoğlu, Tunceli il merkezi için Sosyalist Meclisler Federasyonu'ndan (SMF) aday adaylığı başvurusunda bulundu ancak TKP ile bağını kopardığına dair bir bilgi yok. 2014'de olduğu gibi bir ittifakın söz konusu olduğuyla ilgili bir açıklama da henüz yapılmış değil.

Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) nedir?

Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Demokratik Halklar Federasyonu’nun (DHF) devamı niteliğindeki bir oluşumdur. SMF, Ağustos 2017'de Maçoğlu'nun da katıldığı bir basın açıklamasıyla kuruluşunu duyurmuştu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar