Erkenci Kuş’ta geçen Albatros kuşunun özellikleri neler?

Yaz dizisi olarak ekranlara gelen Erkenci Kuş dizisinde sık sık geçen Albatros kuşu izleyicilerin gözünden kaçmadı ve merak edilmeye başladı. Peki ya Erkenci Kuş’ta geçen Albatros kuşunun özellikleri neler?

Erkenci Kuş’ta geçen Albatros kuşunun özellikleri neler?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
11 Temmuz 2018 Çarşamba 09:05

Star TV ekranlarında yayınlanan Erkenci Kuş dizisi ilk bölümleriyle izleyiciye kendisini sevdirmiş olmalı ki dizide adı geçen albatros kuşunun ne anlama geldiği merak edildi. Reytinglerde de başarılı bir çıkış yakalayan dizide albatros kuşunun özelliklerini ve hikayesini sizler için derledik. Albatros kuşu ile ilgili merak edilenler haberimizde sizlerle.

Erkenci Kuş’ta geçen Albatros kuşunun özellikleri neler?

Hayatının ilk senelerini uzun bir süre tek başına geçiren albatros kuşları, yeterli erişkinliğe varana kadar yalnızdır. Kendisine uygun eşi bulduktan sonra ise ömrünün geri kalanını yalnızca eşiyle birlikte geçirir. Eşler birbirlerine son derece saygılı ve centilmendir. Saatlerce birbirlerine sevgi gösterilerinde bulunurlar. Dişi albatros senede bir tek beyaz yumurta yumurtlar. Eşler nöbetleşerek kuluçkaya yatarlar. Eşlerden birisi denizde iken diğeri yumurtanın üzerinde bir hafta kadar oturabilir. 80 günlük kuluçka devresinden sonra çıkan yavruyu 8-9 ay sindirilmiş besinleri gagasına kusarak beslerler.

Albatros, Diomedeidae familyasını oluşturan kuş türlerine verilen ad Albatros kuşları ülkemizde sık duyulan türlerdendir. Dünya üzerinde kanat açıklığı olarak dünyadaki en büyük kuş olma özelliğine sahiptir. Kanat uzunlukları yaklaşık olarak 4 metre civarındadır. Yaklaşık olarak ağırlığı 4-5 kilogram civarındadır.Bu kuşların kanatları hariç vücutlarının tamamı beyazdır. Çok nadir olarak kahverengi veya gri renkte bulunun albatroslarda bulunmaktadır.

Kanatlarının uzunluğu ve büyüklüğü sebebiyle çok uzun süre kanat çırpmadan gökyüzünde süzülebilmektedirler. Albatroslar açık deniz kuşlarıdır ve suda uyurlar. İhtiyacı olan bütün besinlerini su içinden karşılarlar. Albatroslar uzun ömürlü kuşlardan olup genel olarak yaşam süresi 30 yıl olmakla birlikte bazı türlerinin 60 yıl kadar yaşadığı tespit edilmiştir. Albatroslar önceki yıllarda tüyleri için insanlar tarafından avlanan bir hayvan olmuştur.

 

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar