Erdoğan’ın kürsüye çıkardığı Gülay Demir Kimdir, kaç yaşında, Twitter?

Erdoğan’ın kürsüye çıkardığı Gülay Demir Kimdir, kaç yaşında, Twitter? sorusu çok araştırılan konular arasına girdi. Birçok kişinin merak ettiği Erdoğan’ın kürsüye çıkardığı Gülay Demir Kimdir, kaç yaşında, Twitter! sorusunun yanıtı haberimizde…

Erdoğan’ın kürsüye çıkardığı Gülay Demir Kimdir, kaç yaşında, Twitter?
Son Güncelleme: 14 Ocak 2020 Salı 14:47
14 Ocak 2020 Salı 14:40

Erdoğan’ın kürsüye çıkardığı Gülay Demir Kimdir, kaç yaşında, Twitter! sorusu birçok kişi tarafından merak edilmeye başlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Konuşması sırasında kürsüye terör örgütü YPG/PKK'nın Suriye'de işgali altındaki bölgeden, Mardin'in Nusaybin ilçesindeki sivillere yönelik yaptığı havan ve roketatarlı saldırıda hayatını kaybeden Mehmet Şirin Demir'in (50) kızı Gülay Demir’i çıkarttı. Peki Erdoğan’ın kürsüye çıkardığı Gülay Demir Kimdir, kaç yaşında, Twitter! Detaylar haberimizde…

Erdoğan’ın kürsüye çıkardığı Gülay Demir Kimdir, kaç yaşında, Twitter!

Grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşması sırasında Mardin’de Suriye’den PKK/YPG’nin attığı tarafından şehit olan 50 yaşındaki Mehmet Şirin Demir'in kızı Gülay Demir’i kürsüye çıkarttı.

Gülay Demir kürsüde yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

Öncelikle beni kabul ettiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tabi babam ve diğer şehitlerimiz üzerine söylenecek o kadar çok şey var ki, ne söylersem söyleyeyim kelimeler mahcup kalacak. Kürt çocuklar üzerinden tiyatrolar yapıldı, artık bilmelidirler ki perdeler kapandı. Kürt çocukları kendi filmlerinin kahramanı oluyorlar. Ben Türkiye'nin incisi Mardin'de doğup büyümüş bir Kürt kızıyım. 81 şehrin her toprağı benim memleketim. Bilmiyorum ne kadarına gücüm yeter ama babamın bana öğretmiş olduğu bütün ilkeleri uygulayacağıma burada söz veriyorum.

Ben babamdan bir çok şey öğrendim. Evet yaram var, ama elhamdülillah yarama yarenlik edenler var. Ondan en çok affetmeyi, teşekkür etmeyi öğrendim. Bir insanın kalbini kırmanın da canını almak kadar günah olduğunu yine babamdan öğrendim. Zalimler için yaşasın cehennem!”

Gülay Demir TRT Kürdi kanalında çalışıyor. Gülay Demir’in Twitter sayfasına @GulayDmr07 adresinden ulaşabilirsiniz.

Gülay Demir yerim bir internet sitesine verdiği röportajda kendisini şöyle anlatıyor;

“1987 Nusaybin doğumluyum; Orta halli bir ailenin 2 çocuğundan biriyim. İlk, orta ve lise öğrenimimi yine Nusaybin’de tamamladım. Üniversite sınavlara hazırlandığım sene babamın kötü giden işleri nedeni ile okul hayatıma ara vermek zorunda kalıp, çalışmaya hayatına adım attım. Çeşitli kamu kuruluşlarında görevler aldım. Daha sonra işlerim nedeni ile Ankara’ya yerleştim. Ankara Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığında asistan olarak görev aldım ve yine aynı dönemlerde Üniversite eğitimimi tamamladım. Kişilik olarak soracak olursanız kin tutmam, lakin yapılan haksızlığı da unutmam. Zor bir kişiliğe sahibim, asla benimsemediğim ve yapmak istemediğim bir projede bulunmam. Bana yapılan haksızlık ve yanlışlara hemen sırt çevirmem, doğru kararı almak için doğru zamanı bekleyenlerdenim.

Ankara’da hayat nasıl geçiyor?

Sevdiklerinizden uzakta olduğunuz her yerde bir nebze de olsa kendinizi buruk hissediyorsunuz. Ankara bildiğiniz üzere her şeyin başkenti. Koşuşturmacası, heyecanı bitmeyen bir şehir. Haliyle bu durum bizlere de etki ediyor.

Gazetecilik/televizyonculuk maceranız nasıl başladı?

Aslında hep genetik mühendisi olmak istiyordum. Son Görevimden ayrıldıktan sonra bir süre işsiz kaldım. Ardından hayatıma bir mucize gibi giren ve şu an da çok güzel projelerde imzası olan bir büyüğüm sayesinde (İsmini vermek isterdim lakin; kendisinden bunun için izin almadım) Stratejik Düşünce Enstitüsü’ne yönlendirildim. Orada şu an da “Maarif Vakfı” Başkanlığını yapan Değerli büyüğüm Sayın Birol Akgün Hocam beni çok güzel karşıladı. Kendisine yapmak istediğim projelerden bahsettim ve bu şekilde orada Tarih ve Toplumsal Hafıza Koordinatörü Mardin Milletvekilimiz Sayın Orhan Miroğlu ile tanışma fırsatım oldu. Birlikte güzel projelerde çalıştık, kendisinden çok şey öğrendim. Projeler için araştırmalar yapmak, veri toplamak ve daha birçok şey şu an ki mesleğime doğru getirdi.

Bir meslektaşınız olarak gazeteciliğin zorluklarını bilirim, sizi en çok endişelendiren şey ne oldu?

Şüphesiz 15 Temmuz Darbe Girişimi. Aslında o gün izin günümdü fakat arkadaşlarım mesaideydi ve biliyorsunuz ki hainlerin uğradığı bir adresti TRT binası. O gün sahiden çok endişelendim. Ama şükürler olsun ki milletimiz her şeyin farkında, bu ve buna benzer durumlarda gereken cevabı milletimiz veriyor.

Olmazsa olmaz dediğiniz şeyler nelerdir?

Kitap olmazsa olmaz,

Öz eleştiri olmazsa olmaz,

Sevmek olmazsa olmaz,

Saygı olmazsa olmaz,

Gülmek olmazsa olmaz,

Yeri gelince ‘susmak’ olmazsa olmaz,

Çocuklar olmazsa olmaz,

Ve en önemlisi tam bir kahve tiryakisiyim, kahve olmazsa olmaz.

Kırmızı Çizginiz var mı?

Hayatın içinde bize verilmiş kurallara kesinlikle uyarım, ama kendim kuralcı değilim; Bu her şeye ‘Evet’ dediğim anlamına da gelmemeli. “Sahtekarlığa, haksızlığa, yalana, olmadığı halde olmuş gibi davranılmasına ve çocuklara yapılan zulume” tahammülüm yok.

“Yalan” kelimesini kullanmak yerine “doğru değil” demeyi, “Olmaz” kelimesi yerine “Olmadı” demeyi tercih ederim.

Aday adayı olmaya nasıl karar verdiniz?

Mesleğim gereği siyasete uzak biri değilim lakin vekillik üzerine daha önce düşündün mü diye sorarsanız, sanırım cevabım ‘Hayır’ olur. Çünkü ben daha çok siyaseti yapan değil; takip eden olmak istedim.

Bu serüven biraz da bana güvenen, her şartta arkamda duran, yeteneğime, çalışma aşkıma, değerlerime ne kadar sağlam bir şekilde tutunduğuma inanan insanlar sayesinde oldu. Bu sorumluluğu layığı ile yapabileceğime inanan ve desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. İtimat edilebilecek bir profile sahip olmak onur verici.

Bakın bu çok önemli Cumhurbaşkanımız konuştuğu her platformda gençlere ne kadar değer verdiğini üstüne basa basa anlatır. Biz, maalesef birçok yerde halen bırakın bize bu fırsatın tanınmasını karşılarına alıp dinleme zahmetinde bulunmayan siyasetçilerimiz, bürokratlarımız ile karşı karşıya geliyoruz. İstediğimiz çok şey değil, sadece projelerimize, hayallerimize inanmaları ve destek çıkmaları… bu kadar basit ve net.

Mardin’de birçok aday adayı var bu konuda ne söylemek istersiniz?

Aday adaylarının bir çoğu ile zaten tanışıyoruz .Hepsi çok kıymetli, çok değer verdiğim kişiler. Okul hayatım boyunca bir çok desteklerini gördüğüm profillerde var aralarında. Bence burada konuşulması ve söylenilmesi gereken en önemli şey “Meclis’te Mardin’i temsil edecek her kim olursa olsun, Mardin için neler yapabileceğidir. Gençler için neler yapabileceğidir.” İbn-i Haldun’un dediği gibi ‘Coğrafya Kaderdir’ yaşadığımız onca zorluklara karşın bundan sonra neler yapabileceğimiz önemlidir. Bu süreçte herkese başarılar diliyorum. Mardin için hayırlı olan ne ise onun olması dileği ile…

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

“Doğduğumuz yer yüzünden doğuştan kavgacı sayılan çocuklardık” diyor Yılmaz Erdoğan bir şiirinde. Evet eskiden böyleydi ama şimdi bambaşka bir Türkiye var. Bir genç olarak daha da güzel günler göreceğimiz kanaatindeyim. Yeter ki üretelim, ne istediğimizi bilelim ve şahsi meselelerden çok, Cumhurbaşkanımızın da dile getirdiği gibi “insanlık için” çalışalım.”

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar